*Nettavisen* Sport.

Nå blir Johaug kalenderpike

Foto: Frode Pedersen

Langrennsstjernen vil redde menn.

24.05.13 11:02

Therese Johaug er en av seks kjente idrettskvinner som fronter vestbruk i en ny sommerkalender.

- Vi skal dele ut 75.000 kalendere i sommer, sier Tanja Krangnes, kommunikasjonsrådgiver i Redningsselskapet til Nettavisen NA24.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Populære piker

Therese Johaug får ikke betalt for å stille opp.

– Jeg er stolt over å være med og fronte en så viktig sak. I dag finnes det utrolig mange kule redningsvester sammenlignet med da jeg var liten. Redningsvester redder liv, og jeg håper vi jentene lykkes med å vise at de er veldig fine også. Hvis jeg kan være med og bidra til at flere nordmenn husker vesten i sommer, er målet mitt nådd, sier Therese Johaug i en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Også bokseverdensmester Cecilia Brækhus, fotballspiller Tina Wulf, Camilla Herrem og Linn Jørum Sulland fra håndballandslaget stiller gratis opp sammen med lengdehopper Margrethe Renstrøm for å promotere redningsvest i kalenderen.

Det er Sportsbransjen som står bak kalenderen. Interesseorganisasjon startet samarbeidet med Redningsselskapet i 2012.

- Kalenderen var veldig populær i fjor. For oss et det fantastisk å få være med på slik kampanje, sier Krangnes i Redningsselskapet.

Aktivitetskalenderen er på ni sider. Den starter på juni og det er to bilder for hver måned.

- Vi håper at dette skal bidra til bevisstgjøre nordmenn på sjøen. Spesielt menn over 40 år. Det er dessverre de som er mest utsatt. Ulykkene viser at flere liv kunne vært spart dersom de hadde hatt på redningsvest, sier kommunikasjonsrådgiveren i Redningsselskapet.

- Vi er veldig glad for at så mange idrettsstjerner stiller opp for den viktige saken. Vi håper at mange tar på vest slik at vi får en flott sommer uten altfor mange ulykker, fortsetter hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bruker alltid vest

I et intervju med Redningsselskapets eget magasin som kommer i juni sier Johaug at hun alltid ikler seg vest når hun er på sjøen.

- Noen synes kanskje det er ukult å bruke vest, men det er kjempeviktig for egen sikkerhet. Nå som båtsesongen er i gang og finværet kommer, er det viktig at folk tar forholdsregler og tar på vesten, oppfordrer hun.

Redningsselskapet hjelper hvert år 12 000 mennesker med små og store problemer på havet. De siste årene har mannskapet på redningsskøytene observert at flere bruker vest når de er på sjøen.

I en utgave av Eger Magasinet i april 2012, var skistjernen modell for designere som Stella McCartney og Tommy Hilfiger.

- Det er deilig å føle seg litt glamorøs på tampen av sesongen og bytte ut skidressen med noe litt mer feminint, sa Johaug om modelloppdraget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Motehuset ligger på Egertorget midt i Oslo sentrum, og operer med priser som ligger et godt stykke over det de fleste kjedebutikkene man finner ellers i hovedstaden og andre norske byer.

Det er likevel et ønske fra investorene bak kjeden om å få brukt jordnære verdier som det Johaug står for i sin markedsføring.

- I Johaug har vi funnet en frontfigur som klarer å kombinere det jordnære norske og friske med det litt mer glamorøse og eksklusive - akkurat slik vi oppfatter Eger, sa partner Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom, selskapet som eier Eger Karl Johan.

Se Johaugs Egor-bilder i bildekarusellen under:

5002

Annonsebilag