RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå drømmer han om OL-langrenn

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og sportssjefen holder døra på gløtt.

TOBLACH/OBERHOF (Nettavisen): Frode Andresen var en meget frustrert mann da hele OL-laget i skiskyting ble tatt ut allerede før jul – uten hans navn på listen.

- Jeg har ingen plan B denne sesongen. Kun en plan A, og det var å ta medalje i skiskyting i OL, sa veteranen til Nettavisen etter vrakingen.

I løpet av jula har han imidlertid fått summet seg. Og en plan B har tatt form. Den handler om 15 km fristil i spesiallangrenn i Vancouver.

- Nå satser jeg for fullt mot 15-kilometeren i NM med tanke på OL, sier Andresen til Nettavisen.

- Må snakke med Skinstad
Skjønt – det var i hvert fall planen helt til onsdag kveld. Da fikk han beskjed om at han får gå verdenscuprenn i skiskyting i Anterselva helga før NM. Å gå der, passer selvfølgelig svært dårlig med tanke på å levere optimalt i NM.

- Det er jo egentlig umulig å planlegge noe, slik det er nå. I det ene øyeblikket er man vraket. I det andre øyeblikket er man med.

- Så hva gjør du?

- Nå må jeg snakke med Åge Skinstad for å høre om jeg har noen som helst reell sjanse for å kvalifisere meg til OL i langrenn. Hvis det er sånn at jeg må slå alle med et minutt i NM for å komme med i betraktningen, blir det jo meningsløst.

To mann klare
Nøyaktig hva Andresen må prestere i NM for å komme til OL, kan ikke sportssjefen i langrenn gi noe eksakt svar på. Men han stenger ikke døra.

- Folk som har dokumentert medaljepotensial i internasjonale renn blir tatt ut først til OL. Men hvis vi fortsatt har ledige plasser etter det, kan man komme med i betraktningen på bakgrunn av prestasjoner i NM.

- Nøyaktig hva Frode eventuelt må prestere på 15-kilometeren, er vanskelig å si, men det er klart at han må nesten vinne. Han må være i nærheten av vinneren, sier Skinstad til Nettavisen.

Foreløpig er det strengt tatt bare Petter Northug og Ronny André Hafsås som har dokumentert medaljepotensial i OL på 15 km fristil. Bak dem, står løpere som Tord Asle Gjerdalen, Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen, John Anders Gaustad og Geir Ludvig Aasen Ouren – og kanskje Lars Berger, hvis han blir vraket fra skiskyttersprinten i OL, selv om han altså er med i skiskyttertroppen til Vancouver.

- Et tilbud han får
Skiskyttersjef Per Arne Botnan bekrefter overfor Nettavisen at Andresen har fått tilbud om å gå verdenscup i Anterselva – fordi flere av de OL-uttatte utøverne prioriterer å forberede seg til Vancouver-lekene.

- Hva om Frode velger å satse på NM og spesiallangrenn i stedet?

- Det er et tilbud han får. Han velger selv om han går der eller i NM.

- Får det konsekvenser for ham seinere dersom han velger bort WC nå?

- Nei, det blir nye uttak igjen til WC etter OL. Det baserer seg på prestasjoner i OL, for de som er der – opp mot det de som er hjemme presterer i forkant av OL.

- Så hvis han får sjansen, så bør han ta den?

- Ja, da blir det i hvert fall enda enklere – hvis han presterer der – for ham å gå WC etter OL, sier Botnan.

Siste ord om Frode Andresen er neppe sagt...

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere