Gå til sidens hovedinnhold

Nå drømmer han om OL-langrenn

Og sportssjefen holder døra på gløtt.

TOBLACH/OBERHOF (Nettavisen): Frode Andresen var en meget frustrert mann da hele OL-laget i skiskyting ble tatt ut allerede før jul – uten hans navn på listen.

- Jeg har ingen plan B denne sesongen. Kun en plan A, og det var å ta medalje i skiskyting i OL, sa veteranen til Nettavisen etter vrakingen.

I løpet av jula har han imidlertid fått summet seg. Og en plan B har tatt form. Den handler om 15 km fristil i spesiallangrenn i Vancouver.

- Nå satser jeg for fullt mot 15-kilometeren i NM med tanke på OL, sier Andresen til Nettavisen.

- Må snakke med Skinstad
Skjønt – det var i hvert fall planen helt til onsdag kveld. Da fikk han beskjed om at han får gå verdenscuprenn i skiskyting i Anterselva helga før NM. Å gå der, passer selvfølgelig svært dårlig med tanke på å levere optimalt i NM.

- Det er jo egentlig umulig å planlegge noe, slik det er nå. I det ene øyeblikket er man vraket. I det andre øyeblikket er man med.

- Så hva gjør du?

- Nå må jeg snakke med Åge Skinstad for å høre om jeg har noen som helst reell sjanse for å kvalifisere meg til OL i langrenn. Hvis det er sånn at jeg må slå alle med et minutt i NM for å komme med i betraktningen, blir det jo meningsløst.

To mann klare
Nøyaktig hva Andresen må prestere i NM for å komme til OL, kan ikke sportssjefen i langrenn gi noe eksakt svar på. Men han stenger ikke døra.

- Folk som har dokumentert medaljepotensial i internasjonale renn blir tatt ut først til OL. Men hvis vi fortsatt har ledige plasser etter det, kan man komme med i betraktningen på bakgrunn av prestasjoner i NM.

- Nøyaktig hva Frode eventuelt må prestere på 15-kilometeren, er vanskelig å si, men det er klart at han må nesten vinne. Han må være i nærheten av vinneren, sier Skinstad til Nettavisen.

Foreløpig er det strengt tatt bare Petter Northug og Ronny André Hafsås som har dokumentert medaljepotensial i OL på 15 km fristil. Bak dem, står løpere som Tord Asle Gjerdalen, Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen, John Anders Gaustad og Geir Ludvig Aasen Ouren – og kanskje Lars Berger, hvis han blir vraket fra skiskyttersprinten i OL, selv om han altså er med i skiskyttertroppen til Vancouver.

- Et tilbud han får
Skiskyttersjef Per Arne Botnan bekrefter overfor Nettavisen at Andresen har fått tilbud om å gå verdenscup i Anterselva – fordi flere av de OL-uttatte utøverne prioriterer å forberede seg til Vancouver-lekene.

- Hva om Frode velger å satse på NM og spesiallangrenn i stedet?

- Det er et tilbud han får. Han velger selv om han går der eller i NM.

- Får det konsekvenser for ham seinere dersom han velger bort WC nå?

- Nei, det blir nye uttak igjen til WC etter OL. Det baserer seg på prestasjoner i OL, for de som er der – opp mot det de som er hjemme presterer i forkant av OL.

- Så hvis han får sjansen, så bør han ta den?

- Ja, da blir det i hvert fall enda enklere – hvis han presterer der – for ham å gå WC etter OL, sier Botnan.

Siste ord om Frode Andresen er neppe sagt...

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Kommentarer til denne saken