Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Bardal best i verden

Ventetiden er over for norsk hoppsport.

Det ble bare med den ene omgangen i verdenscupavslutningen i Planica søndag (på grunn av vinden, selvfølgelig), og når Anders Bardal landet på 177 meter og ble nummer 23, ryddet han alle formaliteter til side.

Nordmannen er vinner av verdenscupen i hopp.

- Nå er jeg veldig stolt. Jeg er glad, og lettet, og... nei... Det er ganske rart, sa en sjeleglad Anders Bardal til NRK etter at han hadde fått utdelt krystallkula av selveste Bjørn Wirkola.

- Det er nesten vanskelig å tro at dette har skjedd. Jeg er så glad, var landslagstrener Alexander Stöckls kommentar.

- Jeg finner ikke ord
Før sesongavslutningen var det en bitte liten mulighet for at krystallkula kunne glippe for Bardal, men 29-åringen fullførte jobben og ble med det tidenes eldste sammenlagtvinner i verdenscupen. Han slår Gregor Schlierenzauer med 58 poeng.

- For mange var det helt utenkelig før sesongen at det kunne bli Anders Bardal, og nå har han verdenscupkula. Jeg finner nesten ikke ord, sa NRKs hoppkommentator, Arne Scheie, da sammenlagtseieren endelig var et faktum.

Bardal går inn i en tynn rekke med nordmenn som har mottatt en krystallkule i hopp. Espen Bredesen vant verdenscupen i 1994, og Vegard Opaas i 1987.

- I skihopping kan du være så heldig at du har de rette forholdene den ene dagen, men skal du vinne verdenscupen, må du være den beste. Da er du på toppen, sier Vegard Opaas til NRK.

- Dette er helt sjukt
Lagkameratene til Bardal hadde pyntet seg med gulluer for anledningen, og hyllet den ferske sammenlagtvinneren da han kom akende ned unnarennet etter konkurransen i Planica.

- Dette er helt sjukt, helt utrolig. Det er bare å ta av seg hatten - eller ta på seg verdens styggeste hatter, som vi har gjort, jubler Tom Hilde.

Og for de som måtte bry seg: Martin Kock vant rennet foran Simon Ammann og Robert Kranjec. Bjørn Einar Romøren ble beste nordmann på niendeplass.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene