Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Cav ute av fokus

André Greipel er klar for å bli stjerne.

Etter å ha vært lagkamerat med Mark Cavendish siden 14. august 2006 vil André Greipel endelig stige ut av skyggen til «The Manx Missile.»

- Tidlig på året vil jeg satse på Milan-San Remo, som jeg aldri har kjørt før, og også reise til Tirreno(-Adriatico, vår anm.), som er et annet ritt jeg aldri har kjørt fordi de store rittene ble satt til side for Cavendish, sier tyskeren til cyclingnews.com.

Hans nye lag Omega Pharma-Lotto har fått med seg fire lagkamerater fra HTC-Columbia. Gert Dockx, Adam Hansen, Marcel Sieberg og Vicente Reynes vil helt sikkert være blant de viktigste hjelperytterne til den tyske kraftsprinteren. I tilegg burde belgieren Jürgen Roelandts og den 21-år gamle briten Adam Blythe være meget aktuelle for lead-out-oppgaver.

- Jeg ville ikke forlatt HTC hvis jeg ikke hadde tro på at laget hadde ressurser til å hente et meget kraftullt opptrekk, forteller han.

- Vi må vente til det første rittet for å se hvordan vi fungerer sammen, men laget se ut til å forme seg akkurat slik jeg ville.

Sammen med lagkameratene Mario Aerts, Adam Hansen, Olivier Kaisen, Vicente Reynes, Jürgen Roelandts og Marcel Sieberg kjører André Greipel årets første ritt i Australia i januar. Her møter han Mark Cavendish, Tyler Farrar, U23-verdensmester Michael Matthews og vår egen Alexander Kristoff til en durabelig spurtduell.

Viktig team-building
Omega Pharma-Lotto har vært gjennom en tredagers teambuilding-leir i de belgiske Ardennene.

- Mitt førsteinntrykk av laget er ganske bra. Vi er faktisk femten nye ryttere, fordi sponsorene ville ha et helt nytt lag. Som en konsekvens av dette er teambuilding ekstremt viktig, mener Greipel.

Oppkjøringen starter for alvor på lagets treningsleir på Mallorca neste uke.

- Det er viktig å samle laget så fort som mulig, fortsetter han.

Tour og VM
28-åringen med kallenavnet «Gorilla» setter seg høye mål foran 2011. Det største målet er debuten i Tour de France.

- Det blir et interessant år for meg fordi jeg kommer til å kjøre mange ritt som er nye for meg, sier Rostock-mannen.

Selv om verdensmesterskapet arrangeres på feil side av grensen er det ikke langt unna Greipels hjemsted.

- Det er bare to timer fra min hjemby, Rostock, til Danmark på fergen, noe som bør bety jeg får en masse støtte der.

- Jeg gjorde det bra i år, jeg var der til det var igjen femten kilometer, og det i en løype som ikke passet sprinterne.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken