RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Contador tilbake

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
29-åringen gjør comeback etter utestengelsen i Eneco Tour.

Etter Den internasjonale voldgiftsretten for sport avla sin dom i saken mot Alberto Contador den 6. februar har El Pistolero vært utestengt fra konkurranse.

Mandag gjør 29-åringen comeback etter dopingdommen i Eneco Tour, et ritt Edvald Boasson Hagen vant i 2009 og 2011. Contador står på startstreken i Waalwijk for Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, laget han forlot dagen etter dommen falt i sveitsiske Lausanne.

Eneco Tour markerer starten på Contadors oppkjøring mot Vuelta a España. Rittet som er spanjolens store mål denne høsten.

- Eneco Tour blir et spesielt ritt for meg, av flere grunner. For det første blir det min retur til konkurranse, så jeg er spent fordi enhver rytter like å konkurrere, sier Contador i en uttalelse.

Den spanske sykkelstjernen var sist i aksjon på Mallorca, i begynnelsen av februar. Det er altså et halvt år siden den spanske sykkelstjernen konkurrerte med verdens beste landeveisryttere.

- For det andre er jeg spent på å komme tilbake hit fordi løpet kjøres i to land hvor sykkelkulturen er dyp og sykling berører mennesker mer enn noe annet sted. Jeg har alltid følt meg hjemme her, fortsetter spanjolen.

- Løypen ganger muligens ikke meg, men målet mitt er å vende meg til farten i hovedfeltet for å kunne oppfylle målene på slutten av sesongen, uttaler Contador.

Rittet vinnes som oftest av temposterke ryttere. Edvald Boasson Hagen, Tony Martin og Jose Ivan Gutierrez er blant Eneco Tours tidligere vinnere.

Contador ankommer Nederland og Belgia med et slagkraftig lag i ryggen. Bjarne Riis har tatt ut Karsten Kroon, Benjamin Noval og Nick Nuyens til rittet.

PS! Alexander Kristoff (Katjusja) og Gabriel Rasch (FDJ) sykler Eneceo Tour.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere