Nå er de tilbake i Liverpool

Foto: Getty / All Over Press

Brendan Rodgers henter «hjem» tre Liverpool-helter.

02.10.13 10:08

Liverpool har de siste sesongene fått opp flere spillere fra sitt akademi i førstelagstroppen og manager Brendan Rodgers har vært klar på at han ønsker å satse på ungdommen.

Folk som Rhaeem Sterling, Jordon Ibe, Suso, Adam Morgan, André Wisdom, Jack Robinson, og Jerome Sinclair er blant de som har fått prøve seg på førstelaget.

Onsdag skriver Liverpool Echo at Rodgers nå har hentet inn tre tidligere Liverpool-helter, for å hjelpe de unge gutta på akademiet ytterligere på veien mot førstelagsfotball.

Robbie Fowler, Steve McManaman og Rob Jones - alle sentrale spillere for Liverpool på 1990-tallet - har nå fått trenerroller på akademiet i Kirkby.

Ifølge Liverpool Echo skal det i første omgang være snakk om deltidsroller, og trioen skal assistere ungdomstrenerne Alex Ingelthorpe og Neil Critchley i arbeidet.

- Viktig for klubben
Manager Brendan Rodger har lenge snakket om at han ønsker tidligere helter tilbake i klubben:

- Det er flott å få med Robbie, Rob og Steve på laget. Jeg sa mot slutten av forrige sesong at jeg ønsket å få flere tidligere Liverpool-spillere involvert i arbeidet vi gjør her, og i løpet av sommerpausen fikk jeg snakket med flere om en mulig rolle i klubben. For meg er det viktig å ha slike folk rundt klubben. Det er folk de unge spillerne ser opp til, sier Rodgers.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

- Den nevnte trioen har jobbet med de unge en periode nå og de setter stor pris på muligheten til å få jobbe med unge talenter, sier Rodgers.

Fowler spilte i sin tid spiss, McManaman ving og Jones back. I løpet av treningsøktene er målet at de tre skal dele sin erfaring med de unge spillerne i Liverpool.

- McManaman jobber med kantspillerne og de offensive spillerne. Jones hjelper til med backene og stopperne, mens Fowler selvfølgelig jobber med spissene, sier Rodgers.

- Bevare historie
Liverpool-manageren avslører at valget av nettopp disse tre ikke er tilfeldig. Fowler, McManaman og Jones er alle tre noen som vet hav det vil si å være «rød».

- Det er viktig å bevare historien til klubben. Jeg ønsker å beskytte klubbens historie og sørge for at disse tre spillerne får en mulighet til å være involvert i Liverpool.

- Vi mistet en storhet som Jamie Carragher. Du trenger folk rundt deg som er glad i klubben. Det å få inn folk som Robbie, Steve og Rob er en del av det. De har kunnskap, har spilt på høyeste nivå, og vet hva det vil si å representere Liverpool FC, sier Rodgers.

Liverpool har fått en god start på den inneværende sesongen og ligger på andreplass i Premier League etter seks serierunder, med 13 poeng så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag