NEWCASTLE-SHEFF. UTD. 2-1:

Så var det klart. Newcastle er nemlig klare for Premier League igjen, 316 dager etter at de rykket ned på sesongens siste dag forrige sesong. For nå kan ingen lenger si «hvis» eller «dersom». Nå er det nemlig bombesikkert at Newcastle spiller i Premier League 2010/11.

Newcastle har tatt 89 poeng på 41 kamper så langt. Klarer de 11 poeng på de fem siste kampene runder de altså 100 poeng i Championship denne sesongen.

Peter Lövenkrands og Kevin Nolan scoret de avgjørende målene da Newcastle mandag kveld snudde 0-1 til 2-1 mot Sheffield United. Tidligere mandag hadde Nottingham Forest avgitt poeng. Dermed var det gjort. Det betyr samtidig at Newcastle er på god vei også til å vinne hele Championship. West Bromwich Albion, som også ser ut til å rykke opp, ligger nå seks poeng bak - og har også spilt én kamp mer enn Newcastle.

Se her for kampfakta.

48.270 tilskuere så mandagens kamp, men det er tvilsomt om målscorer Lövenkrands får sitt ønske oppfylt før neste sesong.

- Jeg håper vi kjøper Lionel Messi i sommer, skrev han nemlig i kampprogrammet.

Men akkurat det er det nok ikke så mange som bryr seg om i Newcastle akkurat nå.

- Jeg har opplevd en del som spiller, og også vunnet trofeer som trener i Tottenham. Dette er imidlertid fantastisk. Jeg tenker ikke en gang på neste sesong akkurat nå. Alt handler om å vinne Championship, sa manager Chris Hughton etterpå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!