Norge har hatt en skuffende OL-dag i Sotsji, og av fire øvelser med norske deltakere, har alt endt med skuffelse.

Norge tapte mot Canada i curling, ingen nordmenn kom seg på pallen i langrennsherrenes 15-kilometer, og det gjorde heller ikke alpintgutta i superkombinasjonen.

Fortsatt kan de norske ishockeygutta redde dagen mot Finland klokken seks, men etter at også skiskytterjentene mislyktes, endte Norge opp med null medaljer på det som skulle ha blitt en meget god dag.

- Det fungerte ikke helt på standplass i dag, og jeg dro med meg en litt dårlig følelse ut i sporet. Det var ingenting som fungerte, sa Tora Berger til TV 2 etter OLs tredje skiskytingdistanse for damene.

Berger er regjerende, olympisk mester på 15-kilometer, men i Sotsji var hun ikke i nærheten av pallen. Allerede etter seks kilometer lå hun tre minutter bak teten, med én bom på første og to på andre.

Norge måtte dermed sette sin lit til Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland og Elise Ringen. Eckhoff begynte bra, med full klaff på første skyting, men endte opp med totalt tre bom, og gikk ikke fort nok i sporet til å hamle om med de aller beste. Det gjorde heller ikke Flatland, som skjøt seg til fire tilleggsminutter, og havnet langt ned på resultatlista.

Ringen, som kom inn som reserve for en syk Synnøve Solemdal, ble det eneste norske lyspunktet. 24-åringen endte opp med to bom, men gikk et godt løp, og fikk karakter godkjent i mesterskapsdebuten.

Medaljekampen sto til slutt mellom de hviterussiske jentene Darya Domracheva, som vant gull på jaktstarten, og Nadezhda Skardino, og sveitsiske Selina Gasparin. Begge de to sistnevnte skjøt feilfritt, mens Domracheva fikk én bom, men ingen klarte å holde tempoet til den hviterussiske 27-åringen i sporet, og hun gikk inn til sitt andre OL-gull i Sotsji. Gasparin tok sølvet og Skardino bronsen.

- Det var tungt og tøffe forhold i løypa, men jeg følte meg bra og nøt løpet. Jeg slapp meg løs, sa Domratsjeva til TV 2.

Berger skjøt feilfritt på de to siste skytingene, men var allerede ute av medaljekampen. Hun ble likevel beste norske jente på en 16.-plass.