RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er denne «gamlingen» historisk

HISTORISK: Miguel Angel Jimenez er den første golfspilleren over 50 år som har vunnet på europatouren.
HISTORISK: Miguel Angel Jimenez er den første golfspilleren over 50 år som har vunnet på europatouren. Foto: Harry How (AFP)
- Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor mye dette betyr for meg.

Miguel Ángel Jiménez ble søndag den første golfspiller over 50 år som har vunnet på europatouren da han seiret i omspill på hjemmebane i Open de España.

Jiménez var allerede tidenes eldste vinner på europatouren, men hans forrige seier, i desember i fjor, kom før han fylte 50 år.

Søndag slo spanjolen australske Richard Green og belgiske Thomas Pieters på det første omspillshullet i Girona etter at de tre endte på fire slag under par etter 72 hull.

Alle tre spillerne bommet på greenen med innspillet, og Jiménez var den eneste som klarte å redde par.

– Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor mye dette betyr for meg, sa Jimenez etter å ha sikret seieren.

– Det er min 21. tittel på europatouren, men den første i Open de España, som jeg har spilt 27 ganger. Jeg har vært nær et par ganger, men i dag lyktes jeg endelig.

Hele 14 av Jimenez' 21 europatourseirer har kommet siden han fylte 40 år.

50-åringen har mulighet til å skrive mer historie senere i år. Med seieren er han en het kandidat til å komme med på Europas Ryder Cup-lag som møter USA i Skottland i september. Da blir han i tilfelle Europas eldste Ryder Cup-spiller noensinne.

Jiménez har representert Europa i Ryder Cup fire ganger, men trodde selv han spilte for siste gang da han var med på det vinnende europeiske laget i 2010. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere