*Nettavisen* Sport.

Nå er det dags for Aston Villa

Foto: Nick Potts / PA

Et toppet Aston Villa er pisket til å vinne mot et svekket Newcastle. Sjekk søndagens første oddstips.

10.04.11 10:47

Det er et strålende langoddsprogram søndag, og i motsetning til lørdag så er det en rekke flotte objekter som finnes. Vi dropper faktisk norsk fotball helt på oddstipsene våre i dag, da vi synes de beste spillene finnes ute i Europa og spesielt i Spania.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Vi stoler ikke på RBK

Oddstips 2: Gode spanske objekter

Lesertips: Lesernes oddstips søndag
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Lørdagens oddstips satt klokkerent, da vårt hovedobjekt Gais gjorde jobben og vel så med 4-0 seier hjemme mot Trelleborg. "Våre brasser" banket inn tre av målene og vi håper flest mulig av dere fikk spilt kampen til 2,20 i odds. Det er nesten ufattelig at Norsk Tipping senker en slik kamp til 1,85 i odds, spesielt siden det har vært svært vanskelig for oddsspillerne de siste månedene.

Hvorom allting er, vi tror Aston Villa er et av søndagens aller beste spill og allerede fredag hadde vi en stor ring rundt denne kampen. Det er nesten utrolig at Aston Villa sitter med begge beina klistret i nedrykksstriden, med tanke på det mannskapet Birmingham-laget har til rådighet. Men Aston Villa er altså plassert som nummer 16, og har kun to poeng ned til West Ham på nedrykk.

Da er forutsetningene foran ettermiddagens kamp rimelig klare, nå er det bare tre poeng som gjelder. Neste helg skal Aston Villa ut i bortekamp mot West Ham og uten tre poeng i ettermiddag, er det ingen grunn til å tro at Gerard Houlliers menn kommer til å glede seg til den kampen. Mannskapsmessig er det helt perfekt for Aston Villa nå og ingen spillere savnes.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Det samme er ikke tilfelle for motstanderen Newcastle som mangler en drøss med spillere. Kevin Nolan, Cheick Tiote og James Perch er alle suspendert. Hatem Ben-Arfa, Dan Gosling, Alan Smith og Leon Best er alle ute med skader. Stephen Ireland får ikke spille mot Aston Villa. Nå har riktignok Ben-Arfa, Smith og Gosling vært ute i lang tid, men med spissene Nolan og Best uaktuelle, og den svært gode mitdbanespilleren Check Tiote i fryseboksen, i tillegg til at Ireland ikke får spille, er det uten tvil et svekket Newcastle som stiller til kamp i ettermiddag.

Aston Villa har ikke bedre enn 6-5-4 på hjemmebane denne sesongen, men har vunnet de tre siste tilsvarende mot Newcastle. Newcastle innledet godt på bortebane denne sesongen, men røk stygge 0-4 for Stoke i sin siste bortekamp. Med 39 poeng kan det ikke være for nedrykk, slik vi ser det.

Med motivasjon herifra til månen, et helt skadefritt mannskap og et bortelag som mangler svært sentrale spillere, synes vi Aston Villa må sees med en topp seierssjanse i ettermiddag og spiller Aston Villa.

Hjemmeseieren gir dessverre ikke mer enn 1,75 i odds, og selv om kampen kan spilles som singel velger vi å gardere. Det gjør vi med en spansk kamp fra Primera Division (der det er flere knallobjekter i dag). Hercules stod opp fra de døde sist helg, og slo til med en overraskende 3-1 seier borte mot Real Sociedad. Det var Hercules andre borteseier for sesongen. Den viktigste årsaken til det, var trolig trenerskiftet og den nye treneren Miroslav Djukic fikk altså en nydelig start. En revitalisert Royston Drenthe gjorde en kanonkamp sist helg, og den bråkete nederlenderen er naturligvis et aktivum når han konsenterer seg om det sportslige.

Hercules ligger tredje sist på tabellen og er altså under streken. Kveldens kamp må vinnes og de møter et Espanyol som har mistet formen og har tapt fire av sine fem siste kamper og ellers ligger trygt plassert på tabellen. I tillegg florerer det med skader hos bortelaget, og til denne kampen er viktige spillere som Sergio Garcia og David Garcia ny på en allerede lang skadeliste. Espanyol har ikke bedre enn 4-1-10 på fremmed gress.

Vi har kanontro på Hercules i ettermiddag og av fire spennende spill i Spania i dag, synes vi denne kanskje er det aller beste alternativet. Hjemmeseier til Hercules betales med 1,95 og vi kjøper.

Vi få da en dobbel med Aston Villa og Hercules der totaloddsen på dobbelen blir 3,41 og vår innsats blir kr 100.

Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 32 Aston Villa - Newcastle 1,75 3,20 3,75
Kamp 35 Hercules - Espanyol 1,95 2,95 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger søndag:
- Superstjernen Edinson Cavani er suspendert for Napoli og da synes 1,50 for Napoli-seier borte mot svært hjemmesterke Bologna håpløst
- Häcken gjorde en svært bra match borte mot Elfsborg i sesongpremieren sist helg og er et spennende objekt hjemme mot IFk Gøteborg. Odds 2,25
- Formbomben Sporting Gijon må være et bra spill hjemme mot Osasuna. Odds 1,90. Bør prøves.
- Bryne overbeviste stort borte mot lokalrival Sandnes-Ulf i sesongpremieren og innfrir også med handicap hjemme mot dumpekandidat Randaberg. Odds for mer enn ettmålsseier er 1,87. Anbefales.
- Svært vanskelige oppgjør i Tippeligaen i kveld. Styr unna.
- Kongsvinger er gjort til favoritt borte mot Alta. Det kan da ikke være rett. En miniinnsats på Alta til 2,65 er småspennende.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.