Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det kun seier som teller

Fränk Schleck mener at han og broren står bedre rustet foran kommende sesong.

- Det kommer til å bli et fantastisk lag.

Slik beskriver Fränk Schleck hans nye lag, RadioShack-Nissan-Trek, når han blir intervjuet av VeloNews.

Sammen med broder Andy var han sammen med Alberto Contador storfavoritt foran årets Tour de France. Selv om en andre- og tredjeplass ikke kan karakteriseres som noen nedtur var ikke lageier Flavio Becca helt fornøyd.

Kun ett år etter at Leopard-Trek ble opprettet mente den rike eieren at løsningen på «problemet» het Johan Bruyneel. Dermed ble det en sammenslåing mellom RadioShack og Leopard-Trek.

- Bra for alle
Hver for seg var begge lagene blant de sterkeste i de store etapperittene, så da er det ikke vanskelig å forestille seg hva de kan få til når de forener krefter.

- Laget vil bli enda sterkere. Det er hele tanken bak å gjøre dette; å ha det sterkeste laget.

Men det er ikke bare positive sider ved å slå sammen to lag. Leopard-Trek var et helt nytt lag som aldri rakk å bli skikkelig samkjørt. Nå vil stjernerytterne på ny måtte finne tonen med nye ryttere. Det ser ikke storebror Schleck på som noe problem.

- Det er bra for meg, Andy, Fabian (Cancellara), Klöden og Horner.

Og ingen skal beskylde laget for ikke å ta alvorlig på utfordringen. Allerede har laget hatt sin første samling i den belgiske byen Spa.

Flere fjell, men også mer tempo
Men det er ingen hemmelighet at neste års Tour de France-rute ikke er skreddersydd for klatrebrødrene. Med 96 kilometer temposykling kan det fort bli mye tid å ta igjen i fjellene på ryttere som Alberto Contador og Cadel Evans.

- Så mye tempo er ikke til vår fordel, men vi vil utfordre Cadel neste år. Det er riktignok èn toppfinish mindre enn det var i år, men til gjengjeld er det 25 bakker totalt mot 23 i år. Vi vil uansett ha det sterkeste laget, mener Fränk Schleck.

Dermed lever drømmen om gul trøye i Paris for alvor. Og kanskje ble både Fränk og Andy en erfaring rikere da de for alvor var i fokus under årets tour.

- Når det gjelder alle ryktene, så la oss heller vente å se hvordan det hele ender. Det var akkurat slik det ble med Leopard-Trek. Da spekulerte alle i alt. Vi valgte å vente og se og da endte det fantastisk. Vi har stor tillit til folk i laget, de vet hva de skal gjøre.

- Det var et spesielt øyeblikk for oss med andre- og tredjeplass i år. Det var en drøm å stå på podiet sammen. Men det gir oss fortsatt noe å strekke oss etter. Neste år går vi for toppen av pallen.

Neste juli får vi svar på om et sterkere lag var det som skulle til for å få en av Schleck-brødrene opp til topps i det franske etapperittet.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken