RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje: AP / Scanpix - Faksimile Aftonbladet

Nå er det MMA-feber i Sverige

Sist oppdatert:
Alexander Gustafsson sammenlignes med svensk idrettslegende.

For 54 år siden samlet svenske familier seg rundt sine radioapparat for å høre på et skurrende referat fra Radio Luxemburg.

Langt borte, i New York gikk nemlig 26 år gamle Ingemar Johansson sin første tittelkamp i tungvekt mot amerikaneren Floyd Patterson.

Til en rørt og nær gråtende røst fra kommentator Lars Henrik Ottosson fikk svenskene vite at de hadde fått en ny verdensmester.

I 2013 er det igjen på tide å skrive historie for en høyreist, svensk, 26 år gammel kampsportutøver. Heller ikke Alexander Gustafsson har oddsene på sin side når han går inn i buret for å møte verdens beste MMA-utøver, Jon Jones, i Toronto.

Det var en sensasjon da Johansson knocket Patterson i 1959, og det vil være en enda større sensasjon dersom Gustafsson kan beseire Jones lørdag.

Vil ta belte på turné
Likevel er Gustafsson selvsikker og føler seg trygg på at han har det som trengs for å kunne hente beltet hjem til Sverige.

- Jeg har knust rekorder i forberedelsene til kampen. Det er en helt annen Alex. Jeg kan ikke engang forklare det med ord. Jeg er så motivert, så spent, jeg kan ikke vente med å ta det beltet på lørdag, sier Gustafsson til mmaviking.com.

26-åringen legger sjelden skjul på nervøsitet før kamper, men denne gangen føler han seg trygg på at det skal gå veien.

- Jeg er alltid nervøs før kamper, men jeg er avslappet, selvsikker og klar for å kjøre. Beltet skal hjem til Arboga. Jeg skal prøve å ta med beltet på en Sverige-turné, sier han med et stort smil.

MMA-feber i Sverige
I Aftonbladets sportbilag fredag er det Gustafsson som pryder forsiden. Han er i ferd med å bli omfavnet av hverdagspressen i hjemlandet nå.

- Det tar tid å lære seg og forstå finessene i MMA. Forhåpentligvis får vi muligheten til å lære oss det, med The Mauler som vår lærer, skriver Stefan Alfelt i Aftonbladets artikkel.

Alexander Gustafsson begynner å bli et kjent navn for våre naboer i øst. Vinner han mot Jon Jones, blir han et kjent navn verden over.

Under kan du se Alexander Gustafsson og Jon Jones møtes ansikt til ansikt etter torsdagens pressekonferanse i Toronto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere