Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det pinlig, Solskjær!

Står fortsatt uten seier i Tippeligaen.

START - MOLDE 1-1:

Ole Gunnar Solskjær ledet Molde til seriegull i både 2011 og 2012. Det trodde også veldig mange han ville gjøre i 2013.

Nå tyder imidlertid det meste på at det blir en umulig oppgave. Molde har nemlig fått en elendig start på den nye sesongen i Tippeligaen.

På de første seks kampene hadde Solskjærs menn kun kapret ett poeng, og i den sjuende, mot Start mandag, ble det heller ikke seier for de blå.

- Uten selvtillit
I møtet med nyopprykkede Start på Sør Arena klarte de regjerende mesterne kun ett poeng og når nesten en fjerdedel av sesongen er unnagjort er poengfangsten fortsatt mager.

- Vi spiller uten selvtillit. Det fungerer ikke framover og vi slipper inn et lett mål. Det går ikke på skinner om dagen, sier Moldes Daniel Berg Hestad til TV 2.

Molde står nå med to poeng, og ligger med det fortsatt helt sist på tabellen. Aldri tidligere har en regjerende seriemester i Tippeligaen åpnet den påfølgende sesongen så dårlig.

I Start-leieren mente man 1-1 var et greit resultat.

- Ett poeng er greit. Vi hadde en mulighet på slutten er som jeg så inne, men dette kunne gått begge veier, sier Start-kaptein Glenn Andersen til TV 2.

To raske mål
Første omgang på Sørlandet var veldig lenge en ganske så tam affære, der begge lag kun hadde vært farlige ved noen få anledninger.

For Molde kom Jo Inge Berget til en brukbar mulighet tidlig, men skjøt utenfor. For Start kunne både Rolf Daniel Vikstøl og Espen Hoff fått hull på byllen.

Det skulle imidlertid drøye fram til det 43. minutt med nettsus. Vertene slo til først.

Mathias Vilhjalmsson kombinerte med Alejandro Castro og sistnevnte avsluttet fra spiss vinkel. Costaricaneren satte inn sitt fjerde mål på fire kamper.

Ørjan Nyland, som voktet Molde-buret og dermed fikk sin debut i Tippeligaen, måtte se ballen bak seg.

Start-gleden skulle likevel bli kortvarig. Like etter sørget Mathias Moström for at lagene var like langt. Svensken fikk to muligheter og satte den andre i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Scoringen kom for øvrig etter en svak inngripen av keeper Håkon Opdal i feltet. Dermed sto det 1-1 til pause.

Traff tverrliggeren
Etter pause var det Molde som hadde ballen mest, men det var det gule hjemmelaget som hadde de største sjansene og var nærmest seieren.

Allerede i det 50. minutt fikk Castro stå alene og heade fra rundt fem meters hold, men denne gangen klarte ikke måljegeren å sette den mellom stengene.

Den største sjansen etter hvilen var det nok likevel Espen Hoff som fikk. Han fikk ballen av innbytter Ernest Asante i det 85. minutt, og satte den i tverrliggeren.

I denne situasjon burde nok den tidligere Lyn-spilleren ha satt ballen forbi Nyland og sendt Start opp i 2-1.

Helt på tampen satte Molde inn en liten offensiv, men klarte ikke å sette vertene under det helt store presset og dermed ebbet kampen ut med uavgjort i Kristiansand.

Det betyr at Start er nummer ti i Tippeligaen etter sju runder med ni poeng. Molde ligger helt sist med sine to poeng. Strømsgodset topper med 16 poeng.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken