Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det svenskenes tur

Lørdagen var norsk, men søndag kan Sverige juble for VM-gull.

PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Helena Jonsson tok noe overraskende gullet på damenes jaktstart i Pyeongchang i Sør-Korea søndag morgen, norsk tid.

24-åringen hadde aldri tidligere tatt medalje i VM- eller OL-sammenheng, men ble verdensmester i stafett i 2007. Nå fikk hun sitt første individuelle gull.

Og det var velfortjent.

- Forventet ikke dette
Jonsson skjøt feilfritt på de tre siste skytingene, mens konkurrentene slet voldsomt med de vanskelige vindforholdene.

- Er dette starten på noe stort for det svenske laget?

- Vi må vente litt med det. Men vi gikk strålende på ski i går også. Vi trodde at dette kunne bli til noe, sier Sveriges landslagssjef Wolfgang Pichler til Nettavisen.

- Men trodde du på dette da Jonsson gikk ut fra start i dag?

- Nei, jeg forventet det ikke i dette løpet. Men jeg forventet en medalje fra damelaget i løpet av mesterskapet. At det ble gull, var helt storartet.

Bom, bom, bom
Under de ekstremt vanskelige vindforholdene sviktet både Magdalena Neuner, Olga Zaitseva og Kati Wilhelm på siste skyting. Dermed lå veien plutselig åpen for svenske Helena Jonsson, som skjøt fullt hus i den siste ståendeskytingen.

Wilhelm, som ledet ut fra start, endte opp med hele seks bom. Det samme gjorde Zaitseva.

Den svenske jenta åpnet jaktstarten fra en femteplass, men bommet to ganger på første skyting og klatret fra en niendeplass etter første skyting til gull takket være feilfri skyting på de tre siste besøkene på standplass.

Kati Wilhelm kom i mål 18,3 sekunder etter Jonsson og tok sølvet, mens Olga Zaitseva fra Russland fikk bronsen for andre dag på rad.

Fornøyd Berger
Tora Berger startet søndagens VM-konkurranse fra en 19.-plass, men var oppe på en sjetteplass etter to skytinger og ti blinkskudd. Dessverre ble det én bom på tredje skyting og to på den siste, og dermed falt Lesja-jenta nedover resultatlisten igjen. Hun avsluttet sterkt i langrennssporet og endte til slutt på niendeplass.

- Det var mye bra i dag. Jeg er kjempefornøyd med den liggende skytingen og synes jeg jobbet godt i sporet. Det er kun de to siste skytingene som gir meg et par bom for mye. Jeg synes jeg har gjort mye bra og ut i fra forholdene, synes jeg det var veldig bra skyting, sier Tora Berger til Nettavisen.

- Overrasket over svensk seier?

- Egentlig ikke. Det er en jente som har gjort det veldig bra i år, så jeg ble ikke veldig overrasket.

- Det var godt gjort av Jonsson...

- Ja, og det var kjempeartig at det var hun som vant også. Hun er en trivelig jente!

Solveig Rogstad ble nummer 23, Ann Kristin Aafedt Flatland nummer 30 og Julie Bonnevie-Svendsen nummer 49 med henholdsvis tre, fem og ti bomskudd hver.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar