RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er du en vinner, Jan Schmid

Ramsau
Ramsau Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg tror ikke jeg har vunnet noe som helst som har med ski å gjøre de siste fem årene. Ikke et testrenn. Ikke et klubbrenn. Ikke noe som helst.

Lørdag ble Jan Schmid (28) den tredje nordmannen med seier i et verdenscuprenn i kombinert denne sesongen.

Tidligere har både Magnus Krog (24) og Håvard Klemetsen (32) gått til topps. Både Klemetsen og Schmid sto uten seirer i verdenscupen før denne sesongen.

Nå kan begge kalle seg vinnere.

Knallgode ski
- Det smakte over snittet godt. Jeg tror ikke jeg har vunnet noe som helst som har med ski å gjøre de siste fem årene. Ikke et testrenn. Ikke et klubbrenn. Ikke noe som helst, sier Jan Schmid til Nettavisen.

I Ramsau lørdag hadde han imidlertid strålende ski. Og med fjerdeplass etter hopprennet som utgangspunkt, forsto han raskt at det kunne bli en bra dag.

- Jeg har en tendens til å gå dårlig på ski når jeg hopper bra, og omvendt. Jeg var spent på førsterunden med tanke på skiene, men de var helt fantastiske og jeg brukte ikke en kalori de første fire kilometerne, forteller Schmid.

Godt utgangspunkt
De norske kombinertgutta hadde i det hele tatt samlet sett skaffet seg et brukbart utgangspunkt før langrennsdelen under lørdagens verdenscuprenn i Ramsau.

Jan Schmid var beste norske etter hopprennet på 4. plass - seks sekunder bak lederen Jason Lamy Chappuis.

Håvard Klemetsen var 15 sekunder bak, Magnus Krog 37 sekunder bak, mens Magnus Moan, Jørgen Graabak og Mikko Kokslien gikk ut over minuttet bak franskmannen i tet.

I langrennsdelen ble det tidlig samlet en stor ledergruppe, der både Jan Schmid og Håvard Klemetsen var involvert. Nordmennene bak jaget tetgruppen, men det var vanskelig å ta inn mye på den relativt enkle 10-kilometerløypa.

Den store ledergruppa holdt seg helt inn, men omtrent 700 meter før slutt klinket Jan Schmid til. Nordmannen rykket og fikk noen meter til resten av feltet.

Schmid holdt ledelsen helt inn og vant 2,4 sekunder foran Jason Lamy Chappuis.

Så på storskjermen
- Jeg fikk luke én bakke før jeg hadde planlagt. Jeg skulle prøve meg i den siste kneika, men jeg fikk luke i bakken før. Jeg var litt usikker på om det var for tidlig. Jeg fulgte nøye med på storskjermen for å se om noen tok innpå meg på oppløpet, for å si det sånn, forteller Schmid.

Det trengte han ikke å bekymre seg for. 28-åringen ble altså tredjemann i det norske laget med en verdenscupseier denne sesongen. Fortsatt mangler Norges antatt sterkeste kort, Magnus Moan og Mikko Kokslien, seieren.

- De tre av oss som har vunnet, har jo aldri vunnet før. De to som vanligvis vinner, har fortsatt litt igjen, men de kommer til å vinne, de også, tror Schmid.

Man kan uansett trygt si at Norge har et meget sterkt kombinertlag på gang.

Håvard Klemetsen kom på fjerdeplass, Magnus Krog tok tiendeplassen, Magnus Moan ble nummer 17, Mikko Kokslien kom på 24. plass og Jørgen Graabak ble nummer 30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere