- Den kan komme når som helst, sa Tarjei Bø til Nettavisen på Beitostølen i november.

Han snakket om den første verdenscupseieren.

Den han aldri hadde fått.

Forrige uke gikk drømmen så i oppfyllelse, da 22-åringen vant både sprinten og jaktstarten i Hochfilzen, og fulgte opp med seier også i stafetten.

Lørdag viste han seg fram igjen.

Slått av svenske
Han vant riktignok ikke i Pokljuka. Bø bommet én gang på liggende, og måtte se seg slått av svenske Björn Ferry med 5,1 sekunder. Svensken var feilfri, og holdt unna i sporet de siste kilometerne. Tyske Michael Greis, som ledet ut fra stående, ble nummer tre, 8,7 sekunder bak den svenske vinneren.

Likevel var det mer enn nok grunn til å juble for den unge stryningen. Andreplassen sendte nemlig Bø opp som ny leder i den totale verdenscupen. Bø står med resultatrekka 1, 1, 2, 4, 4, 5 og 12 på de sju individuelle rennene så langt i sesongen.

Det er altså best i verden hittil.

Tidligere har alt handlet om Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen, men nå kan vi ikke lenger snakke om de to i verdenstoppen. Det mener i alle fall landslagstrener Mikael Löfgren. Han mener Bø er kommet for å bli helt på toppen.

- Han i god form. Han er stabil, og har vært det over tid. Det er heller ingen grunn til at han ikke skal kunne fortsette på dette nivået, sier svensken til Nettavisen.

Han er overhodet ikke overrasket over suksessen.

- Kan Tarjei også vinne verdenscupen sammenlagt i år?

- Ja, absolutt, sier Löfgren.

- Selv om jeg nok tror at både Ole Einar og Emil kommer til å skjerpe seg noen knepp når vi kommer utpå nyåret. Da blir det en tøff kamp, da.

Liggende problemer
Norges to andre kanoner, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen, skjøt begge bort sine seierssjanser etter to bom på liggende. Da hjalp det lite med feilfri stående skyting. Bjørndalen ble nummer ti, Hegle Svendsen ble nummer 16.

Lars Berger ble i stedet nest beste nordmann. Han pådro seg én bom både på liggende og stående, men med stor fart i sporet tok Lesja-gutten en oppløftende 7. plass.

Rune Bratsveen skjøt på seg to runder, Alexander Os bommet tre ganger og begge havnet langt nede på resultatlista, selv om Os faktisk var beste nordmann ut fra liggende etter feilfri skyting og 5. plass der.

- Det viser bare potensialet i det norske laget. Det var fantastisk av Lars, og tenk om ikke Alexander hadde vært uheldig på stående skyting, sier landslagtrener Löfgren.

HTML EMBED