Nå er han definitivt den beste

Foto: Jussi Nukari (Scanpix)

Andreas Thorkildsen med maktdemonstrasjon i Finland.

26.06.10 19:33

Før lørdagens spydgalla i Kuortane i Finland hadde Andreas Thorkildsen og Tero Pitkämäki konkurrert mot hverandre i 52 dueller.

Begge sto med 26 seiere i de innbyrdes oppgjørene.

Men etter nordmannens superkast på 88,10 meter i den siste omgangen, kan Thorkildsen definitivt kalle seg verdens beste spydkaster. For nå har 28-åringen, som står med EM-, VM- og to OL-gull, endelig flere seiere enn erkerivalen Pitkämäki i duellene de to konkurrentene i mellom.

Svært populær
- Jo, jeg kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd med dette, og det ga Andreas uttrykk for at han var også. Men jeg har ikke snakket så mye med ham, for han er svært populær her i Finland, både blant tilskuere og journalister, sa trener Åsmund Martinsen til NTB etter lørdagens spydgalla.

Med fem kast over 85,83 meter var Thorkildsen den suverent beste i konkurransen, og slo Pitkämäki med over en meter.

Finnen ble nummer to med 86,92, foran landsmannen Temo Wirkkala på tredjeplass.

Helsa på topp
Andreas Thorkildsen har så langt i år slått erkerivalen i hver eneste konkurranse, og trener Martinsen mener nordmannens form er på topp.

- Det ser ut som om de plagene med lyskekrampe som han pådro seg i Diamond League-stevnet i New York, er borte nå, for jeg har i alle fall ikke hørt at han har snakket om det.

- Han kaster heller ikke så langt som han gjorde her i Kuortane uten at helsa er helt på topp, slår Martinsen fast.

Thorkildsen drar nå hjem til Oslo for trening i omtrent en uke, før ferden går videre til Diamond League-stevnene i Lausanne og Paris. En ny treningsuke venter uken etter stevnet i Paris, før det er klart for friidretts-EM i Barcelona.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag