*Nettavisen* Sport.

Nå er han ferdig i Tottenham

Foto: Bogdan Maran / AP / NTB scanpix

André Villas-Boas (36) må igjen se seg om etter ny jobb.

16.12.13 13:12

Det bekrefter klubben på egen hjemme s ide.

- Klubben kan nå meddele at den har gjort en avtale med hovedtrener André Villas-Boas om å avslutte samarbeidet. Begge parter er enig i avgjørelsen, og den er til det beste for alle, skriver klubben i pressemeldingen.

- Vi ønsker André hell og lykke i fremtiden, fortsetter Tottenham, og skriver at de kommer med en større uttalelse på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: Thorstvedt: - Jeg synes han tok ut rare lag

- Trekker meg ikke
Men det skal godt gjøres å overbevise fotballverden om at Villas-Boas gikk frivillig. Senest etter søndagens kamp sa han dette til engelsk presse:

- Jeg kommer ikke til å trekke meg, og jeg er ikke en som gir opp. Alt jeg kan gjøre, er å jobbe hardt sammen med spillerne, svarte Villas-Boas på spørsmål om han følte jobben hans var trygg etter søndagens stjernesmell.

Nyheten kommer nemlig i kjølvannet av 0-5-tapet mot Liverpool på White Hart Lane søndag. Tottenham noterte ikke et eneste skudd på mål i den kampen.

Hvem overtar?
Nå er spørsmålet hvem som overtar. Daniel Levy skal sammen med fotballdirektør Franco Baldini finne portugiserens arvtager, og flere navn er allerede i sirkulasjon. Michael Laudrup, Fabio Capello, Guus Hiddink, Roberto Mancini og Roberto Di Matteo blir sett på som aktuelle kandidater hos engelske bookmakere.

Det samme gjør de gamle Tottenham-profilene Glenn Hoddle og Jurgen Klinsmann.

Villas-Boas ledet Tottenham til en sur femteplass i Premier League forrige sesong. Denne sesongen har det gått tyngre, og Spurs ligger på en syvendplass, åtte poeng bak Arsenal på førsteplass.

Savnet av Bale
Portugiseren har ikke fått sving på laget etter salget av Gareth Bale, og de mange nykommerne har slitt med å sette sitt preg på hvittrøyene.

Det er andre gang på kort tid at portugiseren får sparken fra en klubb i Premier League.

Den tidligere Porto-treneren ble ansatt av Chelsea 22. juni i 2011, men fikk sparken 257 dager senere. 34-åringen mistet gradvis spillernes tillit og etter tapet for West Bromwich i mars, hadde Roman Abramovitsj fått nok. Roberto Di Matteo tok over managerjobben på Stamford Bridge og førte laget til Champions League-triumf.

Nå spørs det hva som blir neste kapittel i den unge managerens fotballiv.

Fakta om André Villas-Boas:
Alder: 36 (17. oktober 1977 i Porto)
Nasjonalitet: Portugisisk
Tidligere klubber som trener/manager: Academica (2009-2010), Porto (2010-2011), Chelsea (2011-2012), Tottenham (2012-2013).
Meritter: Seriegull i Portugal (2011), cupgull i Portugal (2011), seier i europaligaen (2011).
Aktuell: Ferdig som manager i Tottenham. (©NTB)

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag