Gå til sidens hovedinnhold

Nå er han ikke for feit

Danske Jakob Fuglsang går mot topplassering i Tour de France.

Av de nordiske landene er det danskene som er den beste tradisjonen med å gjøre det godt sammenlagt.

Slik er det også i 2013. Astana-rytter Jakob Fuglsang ligger på en imponerende sjuendeplass i sammendraget, med én fjelletappe igjen av rittet.

Den tidligere terrengsyklisten har kjørt jevnt gjennom hele rittet, og tok en fint jafs på mange av konkurrentene da han ble nummer to bak Daniel Martin på etappen til Bagnères-de-Bigorre.

Han var også en av svart få som satt med helt foran på den mye omtalte sidevindsetappen til Sain-Amand-Montrond.

- Selvfølgelig har det vært et godt ritt for meg. Jeg føler meg fremdeles, det ville være feil å si frisk, men jeg føler meg ikke utslitt. Det har vært et godt ritt så langt, sier Jakob Fuglsang til Cyclingnews.

Ny start i Astana
Fuglesang har satset for fullt på landeveien siden 2009. Tidligere har han blitt nummer elleve sammenlagt i Spania rundt, som hjelperytter.

I 2012 fikk han mye sesongen ødelagt etter en konflikt med manager Johan Bruyneel. Belgieren ville ikke la Fuglesang sykle verdenstourritt for RadioShack, siden han ville forlate laget.

Han ble også kalt for feit, av sportsdirektør Kim Andersen før jul i 2011.

I Astana har han fått en ny vår, og siden lagkaptein Vicenzo Nibali valgte å satse på Italia og Spania rundt, lå veien åpen for dansken i Tour de France.

Og bare så det er nevnt, ingen av RadioShack-rytterne har vært i nærheten av å prestere like bra som Fuglsang i sammendraget av touren denne sommeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil ta igjen Mollema
På en etter hvert relativt våt etappe til Le Grand Bornand håpet 28-åringen å ta igjen Belkin-rytter Bauke Mollema. Slik gikk det ikke, men Fuglsang var uansett fornøyd.

- Det var hardt og vått, men til slutt var det en god dag sett under ett. Jeg prøvde og håpet at jeg kunne ta litt mer tid på Mollema i dag, men det gikk ikke. Det er sånn det er, men vi får se om det er sjanse i morgen, hvis ikke forblir det som det er, sier han.

Nederlandske Mollema lå på andreplass i rittet før tempoetappen tik Chorges. Etter det har han falt ned til sjetteplass, på grunn av svakere prestasjoner, mye grunnet sykdom.

35 sekunder opp
Dansken har nå 35 sekunder opp til Mollema, og håper å kunne ta igjen nederlenderen opp til Le Semnoz lørdag.

Samtidig må han passe på Alejandro Valverde og Daniel Navarro som har avansert de siste dagene.

- Mollema kan være en mulighet for meg til å avansere, men jeg må kanskje også ha et øye på Daniel Navarro, selv om han kanskje ikke klatrer bedre enn meg. Han tok en stort skritt i dag (fredag), det gjelder også Valverde. Når det gjelder resten må vi se hvordan det går i morgen (lørdag), men jeg skal prøve hvis muligheten er der, avslutter han.

PS: Michael Rasmussen er siste danske som ble topp ti i Tour de France. Kyllingen ble nummer sju sammenlagt i 2005.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken