RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er han medaljekandidat i OL

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Kjetil Jansrud tok andreplassen i storslalåmen lørdag - og viser storform knappe to uker før OL.

Fredag ble Kjetil Jansrud nummer tre i storslalåmrennet i Kranjska Gora, og dyttet samtidig Aksel Lund Svindal ned til fjerdeplass.

Lørdag overgikk han seg selv og tok andreplassen i storslalåmrennet i Slovenia. For selv om det lenge så ut som at Jansrud skulle klare førsteplassen, men dessverre var østerrikeren Marcel Hirscher for sterk i avslutningen. Dermed ble det «bare» andreplass. Men det er fortsatt karrierebeste for nordmannen.

Og med den formen han har vist denne helgen seiler han nå opp som en klar medaljekandidat i OL.

- Han har storslalåm som sin store sjanse. Selvtilliten burde være på topp, han vet at han er i god form. Håper han klarer å innstille seg og få ut det beste av seg selv, mer kan han ikke gjøre, sier Kjetil André Aamodt.

Dermed får Aksel Lund Svindal litt avlastning for det presset han har hatt på sine skuldre. For Svindal lyktes ikke i dagens renn. En niendeplass etter førsteomgangen ble til en ellevteplass til slutt.

- Aksel viser at han har det inne. Ikke helt i toppform, han har hatt mange skader inn mot sesongen og i løpet av sesongen. Det gjør at han er sårbar, sier Aamodt.

Men likevel står Norge nå med to alpinister som er klare medaljekandidater i Vancouver.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere