RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er han nummer én

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Drømmen min er i ferd med å bli virkelighet, sier Novak Djokovic.

Serbiske Novak Djokovic står med to Grand Slam-triumfer i karrieren. begge fra Australian Open.

24-åringen gikk til topps «down under» både i 2008 og den inneværende sesongen, som han for øvrig startet på glimrende vis.

41 strake triumfer
Djokovics første tap denne sesongen kom nemlig så sent som i semifinalen av French Open. Da hadde serberen vunnet 41 strake kamper i 2011.

Men tapet for Roger Federer i Frankrike ser likevel ikke ut til å ha tatt piffen fra nummer to på verdensrankingen. Under Wimbledon har han igjen vist mestertakter.

I første runde slo han ut Jeremy Chardy, og deretter ble Kevin Anderson, Marcos Baghdatis, Michael Llodra og australske Bernard Tomic alle slått på rekke og rad.

Fredag ventet overraskelsesmannen Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen. Franskmannen slo ut Federer i kvartfinalen, etter å ha ligget under med 2-0 i sett for sveitseren.

Herlig forestilling
Og de to herremennene leverte en strålende forestilling i London. Djokovic åpnet best og tok de to første settene med henholdsvis 7-6 (7-4) og 6-2.

Den utholdende franskmannen ga likevel ikke opp og slo tilbake i tredje sett. I en svært dramatisk avslutning på settet vant han til slutt på tie break med sifrene 6-7 (9-11).

«Nå må Djokovic vise hvor tøff mentalt han er. Han må virkelig grave dypt for å reise seg etter dette», kommenterte BBCs tennisekspert Greg Rusedski etter det tredje settet.

Alt lå til rette for at nummer 19 på verdensrankingen på ny skulle utrette et mirakelcomeback, men det ville ikke Djokovic ha noe av og viste sin mentale styrke.

Serberen reiste seg igjen i det fjerde settet og vant med sifrene 6-3. Tsonga skal likevel ha all ære for at han virkelig ga publikum en solid dose underholdning.

Nummer en
I finalen møter Djokovic vinneren av oppgjøret mellom Rafael Nadal og hjemmefavoritt Andy Murray. Den kampen spilles senere fredag.

Seieren betyr også at serbern vil overta topplaseringen på verdensrankingen fra Nadal, uansett hvordan det går i finalen. Den nye rankingen kommer allerede neste uke.

- Det er umulig å finne ord. Drømmen min er i ferd med å bli virkelighet. Min første Wimbledon-finale, sier Djokovic ifølge BBC.

- Jeg er utrolig fornøyd med måten jeg vant på. Men det er virkelig vanskelig å beskrive de følelsene jeg nå har med ord, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere