Gå til sidens hovedinnhold

Nå er han som farligst

- Få kommer seg så kjapt opp fra avgrunnen som Bjørn Einar Romøren.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tårer, straff og fordømmelse. Så en sponsorkontrakt som sikret fremtiden. Bjørn Einar Romøren har gått fra helvete til topps på bare én uke.

Spørsmålet er om hoppingen på Lillehammer fredag kveld, Holmenkollen søndag og Planica neste helg kan få Hosle-hopperen til å smile like bredt som da han onsdag skrev under avtalen som sikrer fremtiden.

Det skal du i alle fall ikke utelukke.

Slår alltid tilbake
- Han har noen ekstreme egenskaper som det ikke er mulig å sette ord på, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

- Når han har kniven på strupen, når han får en siste sjanse, så er han i stand til å jobbe og prestere på en måte som nesten ikke er til å fatte. Vi vet potensialet, men få kan komme seg så raskt fra avgrunnen til toppen av fjellet – opp der sola skinner, på så kort tid som han. Det har han vist gang på gang, fortsetter Bråthen.

Eksemplene er nemlig flere

Før han satte verdensrekord med 239 meter i Planica i 2005, var han nemlig langt nede. I løpet av åtte renn i desember og januar før ski-VM i Oberstdorf var han aldri høyere opp enn på 23. plass. Likevel endte året med VM-medalje og verdensrekord.

- To ganger har han vel også blitt tatt ut på nåde på landslaget, etter at resultatene i foregående sesong har vært langt under det nivået det bør være på, sier Bråthen.

Likevel viser han seg alltid tilliten verdig.

- Jeg håper fortsatt at han har den evnen til å rense opp i eget hode, og komme seg på rett startstrek. Det er det alt handler om nå, legger han til.

Forberedt på (nesten) alt
Romøren skjønner argumentet.

- Jeg vet at jeg kan prestere hvis jeg jobber med rette ting. Jeg vet at skoa av og til ryker når man sitter på toppen. Da må man takle det. Det hjelper ingenting å la seg knekke da. Man må se muligheter, og akkurat det er noe jeg har jobbet mye med det siste året. Det å være forberedt på alt som kan skje, selv om det skal sies at jeg ikke var forberedt på det som skjedde forrige uke, sier han.

Les også:- Har ikke lest hatmeldingene

Da Nettavisen snakket med ham onsdag ettermiddag gjentok han gang på gang at alt handlet om å se fremover, at det gjennomsyret hverdagen hans.

- Jeg har fått spørsmål på om jeg vurderte å legge opp etter det som har skjedd den siste uka. Jeg har fått spørsmål etter dårlige sesonger hvor jeg har vært på bånn, på om jeg kom til å legge opp. Jeg har fått spørsmål om jeg kom til å legge opp da jeg ikke kom med på landslaget. Svaret er uansett det samme. Det har aldri falt meg inn. Jeg har en indre driv og motivasjon som overstyrer alt annet, sier han.

Det kan bety veldig lange hopp av Romøren på tampen av sesongen. Kanskje ender han også øverst på pallen igjen – akkurat som han var det etter åpningsrennet i Kuusamo.

- Jeg vet at jeg, når jeg presterer på mitt beste, kan vinne hopprenn. Og jeg ser ingen grunn til å ikke tenke den tanken også i de kommende rennene, sier han.

Første sjanse er altså fredag kveld, på Lillehammer. To ganger har han vært på pallen der tidligere. Kanskje klarer han det igjen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken