RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er han tidenes største

Foto: AFP/Scanpix
Her ser du hvorfor.

Roger Federer (27) ble søndag den sjette spilleren i tennisens historie som har gått til topps i alle fire Grand Slam-turneringer.

27-åringen slo svenske Robin Söderling 6-1, 7-6, 6-4 i finalen i French Open og utlignet samtidig rekorden til Pete Sampras i antall Grand Slam-titler.

- Blir aldri gjort igjen
- Dette er kanskje min største seier, eller i alle fall den som fjerner mest press fra skuldrene mine. Jeg tror at jeg i resten av karrieren kan spille med fred og ro i vissthet om at jeg slipper å få høre at jeg aldri har vunnet på Roland Garros, sier Federer.

Sampras, nå 37 år gammel, så finalen fra sitt hjem i Los Angeles.

- Det Roger har gjort de siste fem årene har aldri noensinne blitt gjort, og vil sannsynligvis aldri bli gjort igjen. Uansett om han hadde vunnet her eller ikke, er han tidenes beste spiller. Dette bare bekrefter det, sier Sampras til The Independent.

Vant aldri French Open
Pete Sampras vant 14 Grand Slam-turneringer i løpet av sin 15 år lange karriere, inkludert en ekstremt imponerende rekke på sju Wimbledon-titler på åtte år, men klarte aldri å gå til topps i French Open. Totalt vant amerikaneren 64 turneringer.

Federer har vunnet like mange Grand Slam-turneringer som Sampras, men er bare 11 år inn i karrieren og har nå altså vunnet alle fire Grand Slam; Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Han har 59 turneringsseirer og har overtatt Sampras' dominerende posisjon i Wimbledon, selv om Rafael Nadal i fjor brøt sveitserens fem år lange seiersrekke der.

Spilt inn 49 millioner
Økonomisk sett har Federer også spilt inn mest penger. Sveitseren har tjent 49 millioner kroner i prispenger, mens Sampras stoppet på 43 millioner. Andre Agassi er nummer tre på pengelisten med 31 millioner, etterfulgt av Boris Becker og Rafael Nadal.

Spanske Nadal er akkurat nå den største trusselen til Federers posisjon som tidenes beste. 23-åringen fra Mallorca har imidlertid fortsatt til gode å vinne US Open og står så langt med seks Grand Slam-titler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere