*Nettavisen* Sport.

Nå er han toppscorer - med to mål

Foto: Christian Thommasen (Scanpix)

Lennart Steffensen hadde ikke scoret så langt i år. Nå er han toppscorer for Hønefoss.

10.07.10 20:48

HØNEFOSS - TROMSØ 2-2:

Publikum på Hønefoss ser ikke ut til å være nevneverdig interesserte i lagets kamp for å overleve i Tippeligaen: Bare 2438 tilskuere hadde møtt opp for å se laget spille mot Tromsø på lørdag.

Kampen kunne likevel blitt av det minneverdige slaget for Lennart Steffensen, som så ut til å sikre Hønefoss-seieren med sine to mål i første omgang - etter at Mohammed Ahamed Jama først hadde gitt Tromsø ledelsen.

Toppscorer
Men et hodestøt fra Miika Koppinen etter hjørnespark i andre omgang sikret poengdeling mellom lagene, og dermed har Hønefoss fortsatt et stykke opp til Molde og Brann, som ligger foran på tabellen.

Likevel kan Steffensen skryte av å være toppscorer for Hønefoss denne sesongen, selv om han sto uten scoringer før møtet med Tromsø.

Den tittelen deler han med Davy Claude Angan, som selv misbrukte en stor sjanse tidlig i kampen.

Angan kan likevel holde hodet hevet etter matchen, ettersom han på glimrende måte serverte Steffensen 2-1-målet etter et utsøkt forarbeid av ivorianeren.

Det holdt altså likevel ikke til tre poeng for Hønefoss, som lot Tromsø overta kontrollen i kampen etter hvilen.

Kontrollerte
Gjestene, som har sluppet inn få mål i løpet av sesongen, men som har slitt den siste tiden med hjemmetap for Aalesund og Ranheim i henholdsvis serien og cupen, mente tydeligvis at nok var nok da Koppinen styrte inn utligningen etter 57 minutter.

For etter utligningen hadde Tromsø god kontroll bakover, og mot slutten av kampen virket det som om begge lagene var fornøyd med poengdelingen.

Dermed må gjestene se at Rosenborg rykker fra i kampen om gullet, når det nå skiller fem poeng mellom de to lagene.

Tromsø kan også bli forbigått av Vålerenga på sølvplassen, dersom oslolaget slår Odd Grenland når runden avsluttes på mandag.

Hønefoss på sin side er bare to poeng foran Kongsvinger på direkte nedrykk, og må belage seg på en tøff kamp for å overleve i Tippeligaen denne høsten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.