RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Henning best

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Storebror har blitt størst i Solberg-familien.

Den mye omtalte brødreduellen mellom Henning og Petter Solberg ble aldri så spennende som antatt på forhånd. Petter fikk den beste starten på Rally Norway, men etter hvert ble det klart at Henning skulle dra det lengste strået.

Storebror passerte lillebror i løpet av lørdagens etapper, og søndag forsvarte Team Expert-føreren sin posisjonen som familiens raskeste bilfører. Sammenlagt ble han nummer fire i konkurransen.

- Et perfekt rally
Pallplass var han imidlertid et godt stykke bak. Opp til finske Jari-Matti Latvala på tredjeplass var det over minuttet, da førerne hadde avsluttet den 23 og siste fartsprøven.

- Det har vært et perfekt rally, og et perfekt organisert rally. Det som manglet var en nordmann på pallen, og det kommer aldri til å skje flere ganger at det ikke er noen nordmenn på pallen i dette rallyet. Nå gleder jeg meg til grusløpene, sier Henning til ANB.

Lillebror Petter har kjørte på det jevne hele søndagen, og ble til slutt nummer seks sammenlagt. En brukbar plassering, for mannen som kjørte sin nye Citroën Xsara for første gang.

Loeb til topps
I toppen handlet imidlertid det meste om franske Sebastien Loeb og finske Mikko Hirvonen. Loeb har vært overlegen i rally-VM de siste årene, og også i Norge var han best.

Til tross for at Hirvonen kom sterkt mot slutten, og skapte ny spenning i løpet, så holdt Loeb unna, og vant til slutt med en margin på 9.8 sekunder ned til finnen på andreplass.

- Det har vært veldig vanskelig, og det har vært en veldig bra rally. Det har vært veldig, veldig vanskelig, også mentalt. Du vet at du kan miste alt i en sving, så jeg er utrolig fornøyd, forteller Loeb.

Henning og Petter Solberg endte opp henholdsvis 3.33.5 og 6.25.4 bak vinneren.

Mads Østberg leverte også god innstats. Den talentfulle nordmannen ble til slutt nummer ni, men var hele ti minutter bak Loeb på resultatlisten.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere