Nå er Horrem VM-optimist

Iver Horrem og Bård-Inge Pettersen feide igjennom sin andre kamp i sandvolleyball-VM i Tyskland. Nå øyner Horrem det helt store.

22.06.05 21:21

- Det blir flåsete å snakke om medaljer. Men hvis vi fortsetter å spille like godt som i dag har vi potensial til å slå alle de andre lagene, sier Horrem til TV 2 Nettavisen etter seier i to strake sett over det 15. seedede nederlandske paret Gijs Ronnes og Jochem De Gruijter i kveld.

Selv er Horrem/Pettersen ranket som nummer 18. Det var dessuten Ronnes/Guijter som sendte dem ut av den forrige verdensserieturneringen i Sveits. Derfor smakte kveldens seier ekstra godt.

- Vi var skikkelig revansjesugne, innrømmer Horrem. Med settsifrene 21-10 og 21-16 tok de norske guttene en suveren seier.

De vant også sin åpningskamp i dag mot franske Kevin Kinou Ces og Fabien Dugrip. Dermed er de videre i VM selv med tap mot det 2. seedede brasilianske paret Marcio Henrique Barrosso Arajujo og fabio Luiz de Jesus torsdag formiddag.

Nytt par
- Det er greit å ikke måtte vinne. Men vi har selvfølgelig tenkt å slå dem, sier Iver Horrem.

Han og makker Bård-Inge Pettersen er inne i sin første sesong sammen, og har serien 17.-, 13.- og 9.-plass i de tre verdensserieturneringene hittil.

Målet er å bedre plasseringen i VM.

- Vi har sagt at vi skal være blant de sju beste. Men som sagt er det ingen av de andre lagene vi ikke har mulighet til å slå på en god dag, fastslår Iver Horrem.

Nye møter
Selv om Horrem/Pettersen er ferdige med det sportslige programmet for dagen, men utover kvelden regner de med å bli opptatt med møtevirksomhet. I kveld skal nemlig det internasjonale sandvolleyballforbundet svare på kravene spillerne av begge kjønn har stilt til dem mandag og tirsdag.

Spillerne har krevd å få reforhandle sine kontrakter, samt å få lov til å stifte en spillerorganisasjon. Er tilbakemeldingene i kveld negative, kan det bli VM-streik fra og med torsdag morgen.

Iver Horrem håper i det lengste på en løsning.

- Jeg har ikke lyst til å streike eller boikotte VM, selv om jeg støtter kravene. Derfor håper jeg det løser seg, sier Horrem til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.