RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er hun bedre enn Bjørn Dæhlie

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen sesongåpnet med ny rekord.

Det norske langrennseventyret fortsetter. Seks norske navn blant de sju beste og ny verdenscupseier til Marit Bjørgen ble fasit etter verdenscupåpningen i langrenn på Sjusjøen.

Seieren var hennes 47. i verdenscupen, og langrennsdronningen har med det passert Bjørn Dæhlie som den mestvinnende langrennsløperen i både norsk og internasjonal historie.

- Antallet seiere er ikke så viktig for meg, men det er jo gøy, sa Bjørgen til NRK etter løpet, og hadde en liten beskjed til Dæhlie:

- Ja, ja, nå ha jeg har flere enn deg, sa langrennsdronningen lurt.

17 norske til start
Ventetiden har blitt lang for de mange norske langrennsentusiastene. Den nasjonale åpningen på Beitostølen for én uke siden ble avlyst grunnet snømangel, og det var lenge usikkert om verdenscupåpningen kunne gjennomføres på norsk jord. Løsningen ble å flytte hele sirkuset til Sjusjøen, der snøkanonene har jobbet på overtid hele uken.

Og presis klokken 11.30 var det endelig i gang. Slovenske Alenka Cebasel - for øvrig en av dem som skal ta opp arven etter pensjonerte Petra Majdic - fikk æren av å åpne langrennssesongen, da damene la ut på ti kilometer fri teknikk.

De første, norske skiene i løypa var det Martine Ek Hagen som sto på. Enebakk-jenta debuterer som senior denne sesongen og er spådd en strålende langrennskarriere.

Les også: - Det er helt utrolig

Deretter fulgte Ragnhild Haga, Tuva Toftdahl Staver, Astrid Øyre Slind, Hilde Lauhaug, Heidi Weng, skiskytter Tora Berger, Ingvild Flugstad Østberg, Celine Brun-Lie, Kristin Størmer Steira, Maiken Caspersen Falla, Vibeke Skofterud, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marthe Kristoffersen, Silje Øyre Slind, Marte Monrad-Hansen og til slutt: Therese Johaug og storfavoritt Marit Bjørgen.

Norsk dominans
Forrige sesongs verdenscupvinner, Justyna Kowalczyk, var den siste av damene som la ut i Sjusjøen-løypa.

Dominansen var imidlertid norsk. Allerede ved første mellomtid etter 2,2 kilometer markerte de rødkledte damene seg, med firedobbelt i toppen og åtte blant de ti beste.

Skofterud, som gikk jevnt forrige sesong, men som ikke innkasserte de helt store individuelle plasseringene, pangåpnet sesongen og toppet målingene gjennom hele løypa. Med tiden 24:51.3 innså 31-åringen at hun kunne havne høyt på pallen.

- Hvis dette holder får jeg frysninger, sa Skofterud til NRK.

- Dette virker jo greit
Svenske Charlotte Kalla og langrennsdronningen Bjørgen var imidlertid fortsatt ute i løypa og kopierte sesongåpningen for ett år siden: Kalla ble nummer to og Bjørgen nummer én. Skofterud havnet til slutt på en meget bra tredjeplass.

- Det var artig å komme i gang. Jeg hadde ikke peiling på hvor jeg sto, men dette virker jo greit, sa Bjørgen like før hun skulle opp på den øverste pallplassen for 47. gang i karrieren.

Tora Berger imponerte også, og ble nummer fire, etterfulgt av Størmer Steira, Kristoffersen og Johaug. Flugstad Østberg ble nummer ni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere