*Nettavisen* Sport.

Nå er Hushovd en seiersmaskin igjen

Foto: Vegard Grøtt (NTB Scanpix)

Nordmannen jakter seiersrekorden fra 2004.

11.08.13 20:56

HARSTAD (procycling.no): Den 11. juli 2004 spurtslo Thor Hushovd Kim Kirchen i Quimper på den åttende etappen av Tour de France.

I dårlig vær var han fullstendig overlegen i den tøffe finalen og kunne slå seg på brystet ikledd den norske mesterskapstrøya, etter å ha vunnet sin tiende seier for sesongen.

Over ni år senere sikret Thor Hushovd seg sin sjuende og åttende seier for sesongen, da han ikledd de norske fargene spurtslo Paul Martens i Harstad. Konsekvensen ble sammenlagtseier i Arctic Race of Norways første utgave.

Les også: Hushovd vant Arctic Race

- Det er en stund siden
Hushovd selv var naturlig nok overlykkelig over sammenlagtseieren i Harstad. Tusenvis av tilskuere jublet som han skulle vært i sin egen hjemby.

Lykkelig var han også over og endelig være tilbake som en seiersmaskin.

- Det er en stund siden, sa Thor Hushovd til procycling.no, da vi spurte når han sist vant mer enn åtte seirer på en sesong.

Etter en kjapp statistikkleksjon gliste grimstadgutten godt.

- Det føles godt. Det er selvfølgelig viktig for det mentale også. Det har vært en vanskelig periode og det har kanskje gjort at jeg har blitt mer skjerpet. Jeg har fått kjenne på sulten igjen. Kroppen fungerer og da kommer det, smiler Hushovd, med datteren på fanget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt

Vil jakte rekorden
I statistikken over antall seirer, som procycling.no har utarbeidet med grunnlag fra cqranking.com, ser man også at 2004 er året hvor nordmannen har tatt flest seirer i hele karrieren.

Dermed er rekorden absolutt innen rekkevidde.

- Jeg kan ta rekorden, men nå får vi ta et løp av gangen og gå for hver seier. Jeg prøver å tygge litt på karamellen og nyte det hver gang jeg vinner, forklarer Hushovd.

Hushovd har gjennom karrieren alltid vært en seiersgarantist, men han har sjeldent vært en seiersmaskin. Som oftest har han vunnet en håndfull seirer som gjerne er ganske store.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt

- Vinnerskaller teller seirer
TV2s sykkelekspert Mads Kaggestad var lagkamerat med Thor Hushovd i Credit Agricole i fem år.

I kaoset etter målgang og premieseremonier tok han seg tid til å snakke med procycling.no om Hushovd.

- Antall seirer er viktig. En vinnerskalle (som Thor) teller dem. Nå er det ikke kvantumet som er det viktigste for Thor, det er kvaliteten. Men etter all motgangen er alle seirer et steg i riktig retning for å bevise publikum at han er tilbake. Symbolsk sett er dette kjempeviktig, sier Kaggestad til procycling.no.

Nå tror Kaggestad at det kan bli mer moro med Hushovd i ukene som kommer.

- Nå vet vi at han er i veldig god form. Han er i nærheten av sitt beste nivå og er i tillegg stabil. Det skal bli spennende å se hva han får til i klassikerne Hamburg og Plouay. Der tror jeg han kan være med på å kjempe om de fem første plassene, avslutter Kaggestad.

Her kan du se listen over antall seirer. Vi inkluderer nasjonale mesterskap:
2013 – 8
2012 – 0
2011 – 4
2010 – 4
2009 – 7
2008 – 6
2007 – 2*
2006 – 7
2005 – 6
2004 – 10
2003 – 3
2002 – 3
2001 – 8
2000 – 5
1999 – 7

*Den ene seieren er en etappe i giroen som han fikk i posten da Alessandro Petacchi ble dopingdømt. Vi har ikke inkludert kriteriumsløp eller poengtrøyer.

Videosammendrag:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag