*Nettavisen* Sport.

Nå er legenden enda større

EUFORISK: Tennisfenomenet Roger Federer jubler etter å ha sørget for at Sveits vant Davis Cup for første gang.

EUFORISK: Tennisfenomenet Roger Federer jubler etter å ha sørget for at Sveits vant Davis Cup for første gang. Foto: Charles Platiau (Reuters / NTB scanpix)

Roger Federer sikret historisk tennistittel.

23.11.14 17:46

Det er ikke mye som ikke er vunnet i løpet av Roger Federers utrolige tenniskarriere.

Inntil søndag var nasjonskampen Davis Cup omtrent det eneste som manglet i det velfylte premierskapet til den 33-årige sveitseren.

Federer mangler også individuelt OL-gull. Men ellers er han tidenes mestvinnnende enkeltspiller i Grand Slams (de fire største årlige turneringene) og i ATP-sluttspillene, samt den spilleren som har vært rangert som verdens beste lengst (302 uker fordelt på tre ulike perioder). Blant mange andre rekorder.

Med overbevisende 6-4, 6-2, 6-2 over Frankrikes Richard Gasquet søndag ordnet Federer den første Davis Cup-triumfen for hjemlandet Sveits noen gang.

Etter seieren var Federer rørt til tårer.

- Dette er helt enormt stort for meg. Jeg har ventet 15 år på dette. Dette har vært en perfekt helg med en utrolig stemning. Alle de sveitsiske tilhengerne hjalp oss noe enormt, sa Federer til fransk TV ifølge Sky Sports.

På grunn av en ryggskade var det lenge usikkert om verdens nest best rangerte spiller kunne delta i helgens finalespill i Frankrike. Federer slet også i sin første kamp på grusdekket fredag, der det ble tap for Gaël Monfils.

Men med Stanislas Wawrinkas seier over Jo-Wilfried Tsonga i bakhånd, slo Federer og Wawrinka tilbake med seier i doublekampen mot Julien Benneateau og Gasquet.

Dermed ledet Sveits 2-1, og Federer kunne avgjøre det hele søndag. Det gikk strålende for veteranen.

Etter litt nervøst spille i starten feide han Gasquet av banen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.