RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Linda sjefen

(FOTO: SCANPIX)
Mandag morgen våknet Linda Tjørhom (26) opp til sin nye tilværelse som førstedame i norsk skiskyting.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Søndag tok skiskytterdronningen Liv Grete Skjelbreid Poirée et tårevått farvel med verdenscupsirkuset.

Symbolsk nok sørget Linda Tjørhom for norsk seier på Liv Gretes avskjedsdag. Tjørhom ristet av seg åtte bom fra lørdagens jaktstart og gikk et av sine aller beste løp i fellesstarten.

Med det markerte 26-åringen fra Sirdal et tronskifte i norsk kvinneskiskyting. Fra og med nå er det hun som må bære det tyngste ansvaret for norske topplasseringer – et ansvar hun ikke føler spesielt tyngende.

- Kollektivt ansvar
- Vi er flere jenter som kan være med og hevde oss. Jeg føler at det blir et kollektivt ansvar å vise at det gror – og har grodd – bak Liv Grete, sier Tjørhom til TV 2 Nettavisen.

Avtroppende skiskyttersjef Arne Idland tror også andre jenter enn Linda Tjørhom kan bidra til norske framganger i skiskyting. Idland har tro på at både Gro Marit Istad-Kristiansen og Tora Berger kan stabilisere seg i verdenseliten.

Samtidig er han klokkeklar på hvem som blir kaptein på skuta.

- Det er vel liten tvil om at Linda nå er både den beste og den mest stabile. Hun blir viktig for laget, konstaterer Idland.

Ankerkvinne
Han understreker at rollen imidlertid ikke er helt ny for den treffsikre Sirdal-jenta.

- Linda er vant til å ta ansvar. Det er ikke tilfeldig at vi har dyrket henne i ankerrollen på stafettlaget i hele vinter, poengterer Arne Idland.

Selv om han ikke tror Liv Grete Skjelbreid Poirées karrierepunktum vil føre til noe umiddelbart resultatras for norske skiskytterjenter, innrømmer Idland at skiskytterforbundet har store utfordringer på rekrutteringsbiten.

- Etterveksten på jentesida et ikke god nok. Og det må vi ta på alvor, fastslår han.

Tre norske seirer
Liv Grete Skjelbreid Poirée ble beste norske kvinne i verdenscupen sammenlagt i sin siste sesong. Liv Grete ble til slutt nummer tolv. Men bare to plasser bak fulgte Linda Tjørhom.

Målt i antall pallplasseringer var imidlertid Tjørhom Norges beste denne vinteren. Søndagens seier var Tjørhoms andre for sesongen. I tillegg har hun en tredjeplass.

Skjelbreid Poirée besteg seierspallen bare en gang i avslutningssesongen. Da klatret hun til gjengjeld helt til topps – etter jaktstarten i Ruhpolding i midten av januar. Seieren ble den siste av totalt 22 i verdenscupen for tidenes beste norske kvinnelige skiskytter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere