RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Marthes bekymring borte

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og det var ikke så mye som skulle til.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Hun liker ikke å snakke om det, men det er likevel et faktum: Marthe Kristoffersen (21) fikk OL-debuten i Vancouver langt på vei ødelagt av problemer med høyrebeinet

Dermed fikk hun aldri den revansjen hun hadde drømt om etter det forsmedelige stafettnederlaget i Liberec-VM et år tidligere. Tvert imot måtte hun nøye seg med å være tilskuer da lagvenninnene feide inn til gull.

Spesiallaget såle
Kommer ikke Meråker-jenta med på stafettlaget under VM i Holmenkollen til vinteren, skyldes det sannsynligvis noe helt annet enn de gamle problemene.

De er nemlig borte.

- Jeg har fått en spesiallaget såle i skoen. Det var alt som skulle til. Nå er det ikke noe problem i det hele tatt, sier Kristoffersen til Nettavisen.

- Hva var det som var feil?

- Jeg har en liten feilstilling nede i fotbladet, og det førte til overbelastning. I praksis mistet jeg følelsen i leggen når jeg presset meg. Det var spesielt problematisk i skøyting, forteller Kristoffersen – som normalt har sin styrke nettopp i skøyting.

NM-sølv i terrengløp
Blant annet som en konsekvens av de nye sålene, stiller hun nå tilnærmet optimalt forberedt til VM-sesongen. Kristoffersen har imponert i diverse konkurranseformer denne sommeren, og tok blant annet NM-sølv i terrengløp i desember.

- Jeg har hatt en uproblematisk sesongoppkjøring, sier 21-åringen selv – uten å ville legge for mye press på seg selv.

- Jeg skulle gjerne sagt KM, men må vel si VM, smiler hun på spørsmål om hva som er sesongens hovedmål.

Beito-favoritt
Marthe Kristoffersen kan faktisk være en kandidat på samtlige seks distanser i VM. Kanskje til og med medaljekandidat, om framgangen fortsetter og formen er der.

Og hun må definitivt finne seg i å være en av favorittene når sesongen innledes med 10 km fristil på Beitostølen fredag, i hvert fall i Marit Bjørgens fravær.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere