BEITOSTØLEN (Nettavisen): Hun liker ikke å snakke om det, men det er likevel et faktum: Marthe Kristoffersen (21) fikk OL-debuten i Vancouver langt på vei ødelagt av problemer med høyrebeinet

Dermed fikk hun aldri den revansjen hun hadde drømt om etter det forsmedelige stafettnederlaget i Liberec-VM et år tidligere. Tvert imot måtte hun nøye seg med å være tilskuer da lagvenninnene feide inn til gull.

Spesiallaget såle
Kommer ikke Meråker-jenta med på stafettlaget under VM i Holmenkollen til vinteren, skyldes det sannsynligvis noe helt annet enn de gamle problemene.

De er nemlig borte.

- Jeg har fått en spesiallaget såle i skoen. Det var alt som skulle til. Nå er det ikke noe problem i det hele tatt, sier Kristoffersen til Nettavisen.

- Hva var det som var feil?

- Jeg har en liten feilstilling nede i fotbladet, og det førte til overbelastning. I praksis mistet jeg følelsen i leggen når jeg presset meg. Det var spesielt problematisk i skøyting, forteller Kristoffersen – som normalt har sin styrke nettopp i skøyting.

NM-sølv i terrengløp
Blant annet som en konsekvens av de nye sålene, stiller hun nå tilnærmet optimalt forberedt til VM-sesongen. Kristoffersen har imponert i diverse konkurranseformer denne sommeren, og tok blant annet NM-sølv i terrengløp i desember.

- Jeg har hatt en uproblematisk sesongoppkjøring, sier 21-åringen selv – uten å ville legge for mye press på seg selv.

- Jeg skulle gjerne sagt KM, men må vel si VM, smiler hun på spørsmål om hva som er sesongens hovedmål.

Beito-favoritt
Marthe Kristoffersen kan faktisk være en kandidat på samtlige seks distanser i VM. Kanskje til og med medaljekandidat, om framgangen fortsetter og formen er der.

Og hun må definitivt finne seg i å være en av favorittene når sesongen innledes med 10 km fristil på Beitostølen fredag, i hvert fall i Marit Bjørgens fravær.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!