*Nettavisen* Sport.

Nå er Mjelde klar for gull

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

For første gang tør Mons Ivar Mjelde snakke om gull til Brann.

04.09.06 15:47

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Før sesongen sa Mjelde målet var medalje. Nå har Brann-bossen justert målsettingen opp noen hakk.

- Målsettingen er å ta gull, fastslår Mjelde overfor et fulltallig pressekorps etter mandagens Brann-trening.

Brann er nemlig blitt kåret til sommerens vinner på overgangsmarkedet. Like før overgangsfristen gikk ut natt til fredag hadde den ambisiøse klubben kapret underskriftene til Vålerengas tidligere midtbanejuvel Ardian Gashi og den mangeårige England-proffen Eirik Bakke.

Fornøyd med kjøpene
- Vi ser på spillerne at de yter mer på trening når Ardian og Bakke nå deltar. Det er høyere intensitet og større konsentrasjon på treningene. Det er akkurat slik det skal være. Vi har sikret oss to aggressive spillere som garantert kommer til å heve laget, sier Mjelde.

- Får du nå et luksusproblem når du skal ta ut laget?

- Nei, det vil jeg ikke kalle det. Det er kun elleve spillere som kan spille, og de som vil spille må vise at de fortjener det på trening. Og det å hente nye spillere betyr ikke at du får umiddelbar suksess. Vi har hentet spillere som vi vet fungerer i laget, svarer Mjelde.

Og fortsetter:

- Spillere som ikke får spille må være tålmodige og sette laget foran seg selv.

- Sa nei til flere
Mjelde forteller at Brann sa nei til flere aktuelle spillere før overgangsfristen gikk ut. Klubben fokuserte alt på å sikre seg Gashi og Bakke.

- Ingen spillere sa nei til oss før overgangsvinduet stengte, men vi sa nei til flere spillere. Da vi skjønte det var mulig å hente Gashi og Bakke gikk vi inn med 100 prosent for å hente dem, sier Mjelde.

På mandagens Brann-trening møtte et stort pressekorps opp for å høre Brann-trenerens tanker om de resterende åtte seriekampene.

Henter de rette typene
BTV, Bergensavisen, Bergens Tidende, Ibergen.no, NRK, TV 2 og TV 2 Nettavisen ville alle ha svar på om Brann nå har kjøpt seg et unødvendig press i serieinnspurten.

- I Bergen spiller du med press uansett, så akkurat det har vi et avslappet forhold til. Vi har som mål å ta gull, større press enn det får du ikke. Om vi ikke skulle klare det og bli nummer to eller tre, så er det en del av gamet. Det eneste vi fokuserer på selv er hardt og godt arbeid, mener Mjelde.

- Flere eksperter har kåret Brann til vinneren på overgangsmarkedet?

- Jeg har registrert det, men vi har mest av alt fokusert på å hente de rette spillertypene. Både Helstad, Bakke og Gashi er norske, og disse spillerne er kanskje lettere å integrere på kort tid enn utenlandske spiller, lyder Mjeldes svar til ekspertene.

- Føler ikke presset
Den nybakte Brann-stjernen Eirik Bakke tror heller ikke klubbens siste spillerkjøp vil sette et unødvendig stort press på spillerne.

- Det er mange gode spillere i Brann for øyeblikket. Men det kan fort dukke opp karantener og skader på sentrale spillere, derfor er jeg veldig glad for at Brann har styrket stallen foran høstens siste seriekamper, mener den tidligere Leeds-proffen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.