Det er to lagkonkurranser i kombinert under ski-VM i Holmenkollen i månedsskiftet februar/mars. Det kan vise seg å bli svært interessant, sett med norske øyne.

Fredag gikk nemlig Norge helt til topps i lagkonkurransen i Seefeld. Ankermann Mikko Kokslien gikk ut likt med Bernhard Gruber på sisteetappen, og viste østerrikeren ryggen den siste kilometeren. Seiersmarginen ble til slutt 11,9 sekunder.

Se offisielle resultater!

Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Mikko Kokslien gikk på det norske laget.

Frankrike ble nummer tre, 47,9 sekunder bak Norge.

- En god følelse
- En veldig, veldig bra følelse, sier en fornøyd Magnus Moan umiddelbart etter løpet.

- Dette var den første og siste lagkonkurransen før VM, og nå går vi inn i mesterskapet med en veldig bra følelse.

- Alle guttene gjorde en veldig bra jobb både i bakken og løypa. Vi er sterke og gode, og i dag er vi best. Å ha den selvtilliten, er veldig bra, sier Magnus Moan, som i likhet med Håvard Klemetsen var med på laget da Norge tok gull under VM i Oberstdorf i 2005.

Moan tettet luka
Norge lå på en fjerdeplass etter hopprennet fredag morgen. Avstanden opp til ledende Frankrike var ikke mer enn 32 sekunder, etter jevnt bra hopping av de norske gutta. For eksempel leverte Magnus Moan et av sine beste konkurransehopp for vinteren da han landet på 99,5 meter.

Nettopp Moan startet langrennet for Norge. Han brukte sine fem kilometer på å spise opp hele det franske forspranget, og vekslet rett i rygg på ledende Østerrike.

Håvard Klemetsen på andre etappe gikk også fort, og sendte Jan Schmid ut på tredje etappe med en ledelse på drøyt 12 sekunder.

Sterk Kokslien
Ved siste veksling var det likevel dødt løp mellom Norge og Østerrike, men Mikko Kokslien viste nok en gang hvorfor han denne vinteren har etablert seg som en av verdens beste kombinertløpere.

Moan og Kokslien hadde begge beste etappetid på sine etapper.

Lørdag og søndag er det individuelle konkurranser i Seefeld.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!