RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Romøren tilbake

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
- Det har tatt tid, men det gjelder å være tålmodig.

Det har gått nærmere ett år siden Bjørn Einar Romøren måtte under kniven for å få orden på ryggskaden som i lenger tid hindret ham i å prestere i hoppbakken.

Da Nettavisen møtte Romøren i januar fortalte han at han håpet på å være tilbake til verdenscuprennene i Holmenkollen og Planica, men det lot seg ikke gjøre for Hosle-hopperen.

Romøren var i mars tilbake i hoppbakken, men fikk ikke de svarene han ønsket da han fortsatt kjente smerter i ryggen. Flere i hoppmiljøet fryktet at karrieren hans var over, men nå ser ting langt lysere ut for nordmannen.

Til Nettavisen kan landslagstrener Alexander Stöckl fortelle at Romøren har hoppet på ski de to siste ukene.

- Han startet med hoppingen for to uker siden og det ser ganske bra ut. Han har selvfølgelig litt å gå på teknisk, men det er naturlig siden han har vært så lenge borte. Ellers så virker det å gå bra.

- Jeg hadde ham på den fysiske plattformen og det ser bra ut. Han er omtrent på 90 prosent av sitt beste, så det er egentlig bra. Nå er det bare å kjøre på i hoppbakken.

Stöckl mener Romørens sjanser i vinter avhenger av formen hans. Er den bra, så er Romøren med.

- Jeg tror det går bra med ryggen hans. Han har trent fysisk i noen måneder og det går ganske bra. Han trener litt annerledes og har ikke så mye vekt på skuldrene, men tar benpress i stedet for knebøy.

Romøren selv gleder seg selvsagt over å være tilbake i hoppbakken.

- Det har tatt tid, men det gjelder å være tålmodig. Det er moro å være tilbake med startnummer på brystet, sier Romøren i en pressemelding.

Comebacket finner sted i Granåsen fredag og lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere