*Nettavisen* Sport.

Nå er Stav-Cathrine blid igjen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Cathrine Larsåsen (22) innrømmer at hun var litt naiv da hun stilte opp for Brun og Blid i fjor.

20.10.09 14:44

Stavhopperen Cathrine Larsåsen inngikk en avtale om å være solkjedens neste ansikt utad i juni 2008, men trodde avtalen bare skulle vare i ett år. Mandag møtte hun kjeden i retten for å få stoppet bildene. Det endte med et forlik mellom partene.

100.000 i året
22-åringen ville at kjeden skulle slutte å bruke bilder av henne, men godtok en avtale som gir henne 100.000 kroner i året for fri bruk.

- Vi har det juridiske på vår side, men imøtekommer henne for å være hyggelig, sier Thorstein Frantzen, daglig leder i Brun og Blid til Bergensavisen.

- Vi innrømmer dessuten at det var litt åndssvakt å bare betale henne 20.000 for jobben den gangen, sier Frantzen.

Var naiv

Larsåsen ble kontaktet per telefon i fjor, og ble overlykkelig over forespørselen. På telefon oppfattet hun det som om kampanjen, med henne i front, bare skulle vare ett år. Avtalen hun skrev under på ga imidlertid solkjeden mulighet til fri bruk av bilder av henne så lenge Brun og Blid ønsket det.

- Jeg var kanskje litt naiv, innrømmer Larsåsen overfor BA.

I fjor høst begynte de lettkledte bildene av henne å florere over solstudioene og ikke minst i reklameannonser, blader og aviser.

- Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så mye. Jeg føler meg veldig overeksponert, sier hun.

Slipper å jobbe på ICA
- Jeg håper at Brun og Blid skjønner det å lure folk inn i avtaler ikke lønner seg på sikt, sier Larsåsen, og innrømmer at hun ikke er helt fornøyd med at plakatene av henne ikke tas ned, men ønsker nå å komme seg videre.

- Vi kommer til å dempe bildene av Larsåsen etter hvert. Vi er jo heller ikke interessert i å fronte noen som ikke ønsker det selv, sier Frantzen.

- Med disse pengene slipper hun i hvert fall å sitte på kassen på ICA og kan konsentrere seg om idretten, avslutter han.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.