RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Kruger / Getty Images / All Over Press

Nå er Suarez på Messi-nivå

Sist oppdatert:
Tallene snakker for seg selv.

Luis Suarez har denne sesongen spilt bedre enn noensinne. Hvis ikke fire mål mot Norwich er nok til å overbevise, kan man konstantere dette ved simpelthen å kikke på målproduksjonen hans.

Uruguayaneren har scoret tretten mål på ni ligakamper for Liverpool etter at han fikk lov til å spille igjen etter utestengelsen han fikk for å bite Branislav Ivanovic.

Det gir et snitt på 1,44 mål per kamp i knalltøffe Premier League.

Selv i Ajax, i den betydelig svakere Æresdivisjonen, scoret han på sitt beste et lite hakk sjeldnere (35 mål på 33 kamper i 2009/10-sesongen).

En oversett forskjell
1,44 er faktisk helt på høyde med det verdens antatt beste spiller, Lionel Messi, scoret for Barcelona i La Liga i fjor. Argentineren gjorde 46 mål på 32 kamper, som gir et snitt på nettopp 1,44 mål per kamp.

Messi og Cristiano Ronaldo tar også straffespark for sine lag, noe Luis Suarez ikke gjør.

- Det begynner å bli sammenlignbart, selv om Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har hatt et sånt snitt i 3-4 år, så det er en viss forskjell når det gjelder det å opprettholde en form, sier C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Nettavisen.

Veland kommer også med et interessant poeng:

- Det er ett faktum som gjør det lettere for Messi og Ronaldo, nemlig at målforskjellen ikke teller ved poenglikhet i Spania. Det er innbyrdes oppgjør. Når de spiller mot lag som garantert ikke havner på samme poengsum, gir de andre lagene opp hvis de havner under. Messi og Ronaldo scorer ganske mange mål sent i kampene, når motstanderen har gitt opp. Sånn er det ikke i Premier League, sier Veland.

3722405

- Det setter jo prestasjonen til Luis Suarez i et enda bedre lys, legger han til.

- Flere vanskelige kamper
- Mange mener at det også er enklere motstand for Barcelona og Real Madrid i Primera Division enn det er i Premier League. Deler du den oppfatningen?

- Både og. Det er flere lag som kjemper om gullet i Premier League, men at nivået på lagene bak er så mye dårligere i Spania enn i England, går jeg ikke uten videre med på. I europacupene ser man at lag som Malaga og Athletic Bilbao gjør det bra, mens det fra England vel bare er Fulham i 2010 som har gjort det.

- Hvis Messi scorer 30 mål i Primera Division, hvor mange må Luis Suarez score i Premier League for å gjøre en like god prestasjon?

- Det er et veldig vanskelig spørsmål. Hvis du tar mine to forrige svar, har du ett som taler for Premier League og ett imot. Men Suarez spiller flere vanskelige kamper enn Ronaldo og Messi, det er det ingen tvil om. Hvis de scorer like mange mål på like mange kamper, er prestasjonen til Suarez større, konkluderer Petter Veland overfor Nettavisen.

- Umulig
Selv mener Luis Suarez at han aldri kommer til å vinne Gullballen som verdens beste spiller.

- Det er umulig for meg å vinne Ballon d'Or med de nåværende stjernene (Messi og Ronaldo). De er på et annet nivå. Jeg ser på det som en fjern drøm, sier Liverpool-spissen ifølge Marca.

26-åringen forteller også at han er innstilt på å spille for Liverpool hele sesongen.

- Når jeg er lykkelig utenfor banen, er jeg lykkelig på banen. Jeg er glad for å være i Premier League, siden det er verdens beste liga. Jeg er lykkelig her og jeg blir her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere