*Nettavisen* Sport.

Nå er Suárez toppscorer i Premier League

Foto: Alex Livesey / Getty Images / All Over Press

Scoret to mål da Liverpool herjet med Wigan.

17.11.12 21:03

LIVERPOOL - WIGAN 3-0:

Etter en tung sesongstart for vertene fikk de en etterlengtet opptur på Anfield lørdag ettermiddag.

Luis Suárez scoret to, og er dermed ny toppscorer i Premier League. I tillegg satte Jose Enriqué inn sitt første mål i Premier League.

- Jeg er glad for at laget vant i dag. Vi vant 3-0. Det er viktig at vi scorer mange mål. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen i dag, sier Jose Enriqué til TV 2 Premier League.

- Det føles fantastisk, for det er var mitt første mål i Premier League. Og jeg er glad på Suárez vegne, avslutter han.

Liverpool-manager Brendan Rodgers var også godt fornøyd etter seieren mot Wigan.

- Vi møter et godt lag. Ingen kamper er enkle. Spesielt ikke mot Wigan, det er et godt lag, forteller Rodgers til TV 2 Premier League.

- Laget spilte veldig bra, spesielt i andre omgang. Gide npk. Vi kunne kanskje scoret et par til. Men alt i alt, veldig bra innsats, avslutter Liverpool-manageren.

Tam start
Hjemmelaget sto med tre strake uavgjortkamper i serien før Wigan sto på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag.

Man ville trodd at Brendan Rodgers menn ville gå voldsomt ut i den første omgangen for å unngå et nytt poengtap på eget gress.

I steden var det gjestene som trillet ball og fant åpninger innledningsvis i oppgjøret. Wigan klarte imidlertid ikke å sette Pepe Reina på de store prøvelsene.

Utover i omgangen festet hjemmelaget grepet og kun en god Ali Al-Habsi i Wigan-målet sørget for at rødtrøyene ikke gikk til hvilen med scoringer i målprotokollen.

Suárez dobbel
To minutter ut i den andre omgangen fikk vertene den hjelpen de trengte for å sette inn kampens første mål.

Jean Beausejour skulle sende ballen tilbake til Maynor Figueroa, men passningen var for svak og da snappet Raheem Sterling opp ballen. Sterling satte fart inn i boksen og slo ballen ut 45 grader til Suarez som hamret ballen opp i nettaket.

Ti minutter senere var angrepsspilleren fra Uruguay frempå igjen. Enrique dro seg fri på venstrekanten og fikk gå inn mot feltet. Spanjolen slo en elegant passning inn mellom Ramis og Figueroa, der Suarez kom løpende og fikk avsluttet alene med Al-Habsi fra 16 meter. Ballen ble satt forbi målvakten og i mål helt nede i hjørnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Liverpool fortsatte å presse på og med Suarez og José Enrique i førersetet kunne hjemmelaget leke med Wigan mot slutten av kampen.

Enrique satte punktum
Etter et nydelig samarbeid mellom Suáres og Sterling fikk sistnevnte skutt fra skrått hold.

Al-Habsi fikk slått vekk ballen med en god redning, men Enrique var først på returen og kunn bredside ballen inn i det åpne målet.

Hjemmelaget kunne fort satt inn flere mål på Anfield, men vertene var for upresise foran gjestenes mål.

Dermed endte det med en overbevisende 3-0-seier til Liverpool.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.