RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Nå er Vukicevic voksen

Sist oppdatert:
I fjor skulle Christina Vukicevic lære. I år skal hun til Beijing.

Første test er A-heatet på 100 meter hekk under Bislett Games fredag 6. juni.

- Jeg føler meg voksen nok for A-heatet nå. Denne sesongen må jeg rett og slett være mer på hugget, sier Vukicevic til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det norske hekkehåpet stiller større krav til seg selv foran årets sesong. Denne gangen er det ikke nok å høste erfaringer på den internasjonale arenaen.

- Jeg har satt meg klare mål. Det viktigste er naturligvis å kvalifisere seg til OL i Beijing. Det anser jeg ikke som et optimistisk mål, men derimot høyst realistisk, sier Vukicevic.

Starter jakten nå
Tiden det dreier seg om er 12,96 – 11 hundredeler bedre enn 20-åringens personlige rekord fra Osaka-VM i fjor høst.

- Ett tidels forbedring fra et år til et annet bør være normal utvikling. Jeg tror det skal gå, smiler Vukicevic.

Jakten på OL-kravet starter omgående.

- Det beste hadde vært om jeg klarte det fortest mulig. Da kan jeg rette hele sommeropplegget mot OL, og kanskje legge inn en ekstra treningsperiode.

Selv mener hekkehåpet bestemt at hun fysisk sett er bedre rustet enn noen gang. Vinteren har gitt indikasjoner på at den analysen er rett. Personlig rekord med 8,03 på 60 meter hekk lar seg høre – også internasjonalt.

Så spørs det hva klokka viser når distansene blir lengre og hekkene står utendørs.

- Jeg mener bestemt at jeg kunne løpt enda fortere enn 8,03. Nå er jeg veldig ivrig på å finne ut hva jeg klarer utendørs. Godt sesongen snart er i gang, smiler Vukicevic.

- Perfekt på Bislett
20-åringen sesongåpner i et nasjonalt stevne på Bislett 15. mai. Deretter skal hun løpe i nederlandske Hengelo 24. mai, før fokuset rettes mot Bislett Games. Kanskje innkasseres OL-billetten fredag 6. juni.

- Jeg vil ikke love noen ting, men det hadde vært perfekt å klare kravet på Bislett, sier Vukicevic, som selv mener hun kunne ha vært under 13 blank allerede i Golden League-stevnet på hjemmebane for ett år siden.

Den gang tjuvstartet hun imidlertid og gjorde unna nærmere 50 meter før hun oppdaget at noe var galt. Det kostet krefter, men vel tilbake på start suste hun likevel inn til sterke 13,23.

- Jeg tror bestemt at jeg var klar for å løpe under 13 den dagen. Jeg følte meg helt utrolig bra, og atmosfæren var bare fantastisk, sier 20-åringen.

Så gjenstår det å se om hun får til noe liknende - minus tjuvstarten - i år.

Inspirert av Kallur
Det øvrige feltet er det i hvert fall ingenting å si på. Ved sin side har hun blant andre treningskameraten og venninnen Susanna Kallur. Den svenske jenta har brukt vinteren til å slette den 18 år gamle verdensrekorden på 60 meter hekk – og blir garantert skummelt god i OL-sesongen.

Vukicevic er glad for å ha verdens beste hekkeløper bare noen mil unna.

- Det er utrolig inspirerende. Ikke minst fordi Susanna er usedvanlig jordnær. I tillegg er det selvfølgelig enklere å identifisere seg med henne, enn om verdens beste hadde vært amerikansk, sier Vukicevic.

Susanna Kallur har klokkertro på sin norske treningskamerat.

- Christina har alle muligheter til å bli en verdensstjerne, smiler hun.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere