RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Zuccarello best i New York

Foto: Kim Klement / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannens store gjennombrudd blir bare bedre og bedre. Se video!

TAMPA BAY - NY RANGERS 3-4:

Mats Zuccarello (26) er en av de dårligst betalte spillerne i New York Rangers med sin lønn på 1,15 millioner dollar denne sesongen.

Der har manager Glen Sather gjort et kupp.

Zuccarello er nemlig den beste poengplukkeren i laget etter 4-3-seieren mot Tampa Bay Lightning.

Tre poeng og banens beste
26-åringen fra Oslo scoret 2-2-målet, spilte fram Chris Kreider til 3-2 og assisterte også på Benoit Pouliots 4-2-mål i 4-3-seieren.

- Dette var en viktig seier! Denne var bra. Vi spilte to gode perioder, og da de presset oss i den tredje, så var Henke (målvakt Henrik Lundqvist, red. anm.) veldig bra bak der, sier Zuccarello til Nettavisen.

Disse tre poengene fører Zuccarello opp i 28 denne sesongen. Det er best i Rangers. Brad Richards er nummer to med 27 poeng, mens Derek Stepan innehar tredjeplassen med 24 poeng.

Mats Zuccarello startet sesongen svakt, men har gjort 28 poeng på sine 31 siste kamper. Det er samme tempo som etablerte NHL-stjerner som John Tavares og Marian Hossa har holdt i dette tidsrommet.

Totalt har oslogutten 28 poeng på 38 kamper denne sesongen.

- Det er alltid bra å bidra, så det er moro, sier Zuccarello i sin vanlige, beskjedne stil til Nettavisen.

Etter kampen mot Tampa Bay ble nordmannen også kåret til kampens beste spiller. Veldig fortjent.

Det kunne fort ha blitt fire poeng mot Tampa Bay. Zuccarello spilte fram Carl Hagelin med en flott pasning snaut fem minutter før slutt, men Anders Lindbäck reddet svenskens skudd.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

Nash og Lundqvist våknet
Rangers-trener Alain Vigneault kunne også glede seg over at Henrik Lundqvist omsider sto godt i mål, og at nøkkelspilleren Rick Nash viste livstegn framover på banen. Den svenske stjernekeeperen reddet 37 av 40 skudd, mens Nash scoret det første målet og leverte en god kamp.

Tyler Johnson utlignet til 1-1 midtveis i første periode, mens Ondrej Palat ga Tampa Bay ledelsen 2-1 snaut seks minutter senere.

Halvannet minutt før den første pausen sendte Zuccarello en pasning inn foran mål, som gikk via en Lightning-back og rett i mål. Dermed kunne 26-åringen fra Hovin skrive opp sitt niende mål for sesongen i notatblokka.

I starten av andre periode var Zuccarello spesielt god. I overtall førte han pucken fra egen sone og midtveis inn i offensiv sone før han skled den videre til Chris Kreider, som dro seg elegant inn foran mål og styrte pucken inn i buret til 3-2.

Tre minutter senere scoret Ranger igjen i overtall, og igjen var Zuccarello sentral. Han førte pucken med seg langs blålinja før han skar ned på venstresiden og slo en pasning nærmest i blinde til Derick Brassard på høyresiden.

Den tidligere Columbus-senteren var kvikk i oppfattelsen og sendte pucken umiddelbart inn til Benoit Pouliot foran mål. Den storvokste vingen styrte pucken inn til 4-2. Rett og slett et praktfullt angrep! Pouliot gjorde dermed poeng i sin sjuende kamp på rad.

Utenfor sluttspill
Valtteri Filppula reduserte til 3-4 for hjemmelaget åtte minutter ut i tredje periode, men Rangers klarte å ri av sluttspurten til Tampa Bay og sikre seg begge poengene.

New York Rangers er nå oppe i 40 poeng. Det holder til fjerdeplass i Metropolitan Division, men ikke til sluttspillplass. Det er imidlertid 42 kamper igjen av grunnserien og god tid til å klatre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere