Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Zuccarello en stjerne

New York har forelsket seg i Norges lille magiker.

NEW YORK RANGERS - CAROLINA 2-1: - Det var sinnssykt å score mål i NHL og å avgjøre kampen, fortalte Mats Zuccarello Aasen til Nettavisen natt til torsdag.

Det skjedde bare noen hektiske minutter etter at han glisende kunne gå i garderoben hjemme i tradisjonsrike Madison Square Garden. Den lokale pressen har for lengst lagt sin elsk på den 23 år gamle nordmannen, og da han i sin sjette kamp serverte karrierens første tellende NHL-mål, var det mange som vil ha noen ord.

- Flaksemål, konstaterte Zuccarello overfor New York-pressen.

Tryllekunst
Det er altfor beskjedent. 23-åringen klarte nøyaktig det han forsøkte seg på. En påstand Brandon Dubinsky ikke hadde noen problemer med å støtte.

- Jeg vet ikke om han scorer ti av ti ganger fra den vinkelen, men jeg liker hans sjanser bedre enn mine, konstaterte 24-åringen fra Alaska.

Målet var ren magi. Tryllekunst. «Et av de beste førstemålene til en Rangers-spiller noensinne», konstaterte en ekstatisk Rangers-fan på Twitter.

Vi får prøve å gjenfortelle: Brandon Dubinsky førte pucken fra eget mål og helt fram til Cam Ward i buret til Carolina Hurricanes før han mistet den.

Kampuret viste at over tre minutter var spilt av sudden death. Lagene hadde sikret seg ett poeng hver, men i NHL er hvert eneste poeng enormt viktig. Hurricanes jager en sluttspillplass, Rangers kriger for å beholde sin.

Mats Zuccarello Aasen plukket den løse pucken opp bak mål. Han dro den med seg ut i Hurricanes-sonen, snurret rundt som en tornado og fra nesten død vinkel skjøt han pucken opp i nærmeste kryss. Cam Ward - en av NHLs største keeperstjerner - rakk ikke å stoppe skuddet. Pucken traff nettmaskene. Kampen var over.

Mats Zuccarello - i Nord-Amerika har han droppet Aasen - gikk ned på kne og skled bortover isen mens han pumpet høyrearmen triumferende i været.

Se målet her! (ekstern lenke)

- Deilig med to poeng
Han feiret sitt aller første mål i NHL. NHL er National Hockey League, for de uinnvidde, som det for øvrig blir stadig færre av i Norge. Dette er verdens soleklart tøffeste hockeyliga. Verdens tøffeste liga uansett idrett, vil mange si.

- Jeg har følt at jeg har spilt bra i det siste, men vært litt uheldig med uttellingen. Det var deilig å få to poeng i dag, erkjente Zuccarello overfor Nettavisen, og snakket vel både om sine personlige to poeng og klubbens topoenger.

Det tok seks kamper før det første målet hans kom, men akkurat nå føles det nok som det var verdt ventetiden. Apropos ventetiden; den ble nok betydelig lettere over at han scoret i straffeslagkonkurransen i debutkampen. Men slike mål telles ikke i de offisielle poengstatistikkene.

Teller gjør imidlertid nattens mål. Og målgivende. Nordmannen var nemlig også involvert i 1-0-målet som backen Matt Gilroy satte inn snaut midtveis i tredje periode etter en pasning fra Zuccarello. Rangers' nummer 36 sto bak mål da han spilte pucken ut til Gilroy, som kontant satte den i mål.

Eric Staal kriget inn 1-1-målet fem minutter senere, noe som tvang fram den korte fjerdeperioden.

Roses opp i skyene
Zuccarello spilte 14,20 minutter og noterte seg også for +2 i statistikken som viser om spillerne har vært på isen ved for- eller baklengsmål. Etter seks NHL-kamper har fjorårets beste spiller i den svenske eliteserien ett mål, to assists, tre poeng og null i pluss/minus.

Noe av det morsomste er at spillet han har vist, tilsier at poengene vil komme enda hyppigere i tiden som kommer. Både trener John Tortorella og lagkameratene har skrytt voldsomt av den kampvillige playmakeren fra Oslo.

New York Rangers-bloggeren Nick Perri uttalte på Twitter etter kampen at Zuccarello kommer til å bli en stjerne.

«Zuccarello blir en stjerne i NHL, utvilsomt. En strålende spiller. Så mange ferdigheter pakker inn i en så liten kropp. En fantastisk signering», konstaterte Perri.

Den tidligere Frisk-spilleren bryr seg imidlertid ikke om at han er fysisk mindre enn motspillerne, selv om det så langt har blitt fokusert veldig mye på dette i nordamerikansk presse.

- Jeg har vært sånn i 23 år. Jeg har hatt god tid til å trene på å være kort. Jeg vet ikke hvordan det er å være stor, sa Zuccarello til Andrew Gross i lokalavisen The Record.

- Må være ydmyk
Mats Zuccarello Aasen lar seg ikke affisere av verken ros eller spørsmål om kroppsstørrelsen. Han har beina trygt plantet på isen.

- Jeg føler at det går veldig bra - bedre enn hva jeg hadde håpet og trodd. Jeg er veldig fornøyd med hvor mye spilletid jeg får og hvordan jeg har spilt. Jeg får håpe at målpoengene kommer etter hvert. Akkurat nå tenker jeg likevel ikke så mye på det. Det viktigste er å spille bra. Jeg må fortsette å være ydmyk, lytte til gutta på laget og prøve å lære av dem, fortalte Zuccarello til Nettavisen.

2-1-seieren var viktig for New York Rangers, som ligger på sjuendeplass i NHLs østre avdeling. De åtte beste får plass i sluttspillet, og Carolina er på niendeplass og dermed nærmeste utfordrer. Rangers har seks poeng med enn Hurricanes, men Carolina har to kamper til gode.HTML EMBED
Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken