Gå til sidens hovedinnhold

Nå får du kamp, Cavendish!

Verdensmesteres argeste konkurrent gleder seg over et sterkere opptrekk.

Andre Greipel er en av få spurtere som kan gi Mark Cavendish kamp til døren når briten er i toppform.

Det beviste han for alvor da han vant den tiende etappen under årets Tour de France, etter å ha klart å kjempe seg forbi nettopp den britiske verdensmesteren på de siste meterne.

Tyskeren var lagkamerat med briten i HTC, men det ble etter hvert klart at laget på ingen måter var stort nok til å romme begge spurterne. Greipel så ikke noe annet valg enn å pakke kofferten og dra til Omega Pharma-Lotto.

- En av de beste i bransjen
Der har han sakte, men sikkert bygget opp et spurtlag rundt seg selv. Neste år får han i tillegg med seg Greg Henderson, som Lotto-laget har signert fra Team Sky.

- Selvsagt ser jeg frem til neste år. Greg er en av de beste opptrekkerne i bransjen og vi har alltid samarbeidet godt tidligere, forteller tyskeren til VeloNation.

For det blir ikke første gang de to rytterne utgjør et fryktet radarpar. De to kjørte sammen i Telekom (som senere byttet navn til Team Columbia) i perioden 2007-2009. Det gjør at tyskeren føler seg sikker på at han kan gi Cavendish kamp også neste år.

- Vi vil være mer konkurransedyktige i spurtene enn vi har vært i år.

I tillegg til Henderson vil Greipel også få støtte av Jürgen Roelandts og Marcel Sieberg, som han allerede har etablert et godt samarbeidet med etter å ha kjørt på samme lag de siste årene.

Mindre intern kamp
En annen fordel for Greipel er at Philippe Gilbert ikke blir å finne i det belgiske laget neste år.

I år var det tendenser til uro innad i laget under Tour de France, da Greipel ønsket å jakte etappeseirer i massespurter, samtidig som Gilbert ønsket seg mest mulig poeng i kampen om den grønne trøyen.

De løste riktignok opp i dette internt før det utviklet seg, men neste år trenger ikke Greipel å uroe seg for at han ikke blir satset fullt og helt på i Lotto-Ridley.

- Selvsagt forandret taktikken seg en del i år på grunn av at Gilbert var i laget. Samtidig er jeg fornøyd med årets sesong, og følte jeg hadde hele laget bak meg.

Takket være en årvåken lagledelse sikret Lotto-Ridley seg en plass i World Touren i siste liten. Det gjør at Greipel neste år får delta i de rittene han ønsker å stille i. Dermed kommer vi garantert til å få flere dueller mellom Cavendish og Greipel også neste sesong.

Kommentarer til denne saken