*Nettavisen* Sport.

Nå får han eget tog

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Venter storinnrykk av Jacobsen-fans.

02.01.13 15:18

Anders Jacobsen har gjort braksuksess i hoppuka så langt og populariteten til den norske hoppstjernen bare øker.

Om tre uker setter hoppsirkuset kursen mot Vikersund, og arrangørene er svært godt i gang med planleggingen.

Onsdag bestemte NSB seg for å sette opp ekstra skiflygingstog for å møte hoppinteressen fra Anders Jacobsens hjemsted, Hønefoss.

Jacobsen-tog
Det er allerede satt opp tog fra Hønefoss til Vikersund både lørdag og søndag, men nå settes det inn ekstra tiltak for å blidgjøre fansen.

- Nå setter vi også inn tog som returnerer til Hønefoss etter rennet. Dermed blir det enda enklere å komme seg til og fra Vikersundbakken, sier salgs- og markedsansvarlig i NSB Frank Wamstad.

I tillegg til Hønefoss-togene, setter NSB opp ekstra skiflygingstog fra Oslo som stopper på blant annet Asker, Sandvika og Drammen før Vikersund.

- Askerbøringen Tom Hilde er i stigende storform, og Rune Velta fra Lommedalen så vi jo under VM er en skiflyger av rang, så her er det bare å ta plass på toget og komme seg til Vikersund, oppfordrer Wamstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Matthias Schrader (Ap)

Kjølte seg ned
De norske hopperne – med hoppukeleder Anders Jacobsen i spissen – brukte fridagen onsdag til virkelig å få kjølt seg ned. Kuldeterapi i minus 110 grader var resepten.

Landslagshopperne hadde vært igjennom kuren i september under en treningssamling, men Jacobsen og Vegard Swensen, som er en del av kontinentalcuplaget, var førstereisgutter i kulda.

Tom Hilde visste hva som ventet og var tydeligvis nervøs før han entret kuldekammeret. Denne formen for terapi er godt for immunforsvaret. Det var Alexander Stöckl og hans kamerat og rådgiver Patrick Munig som kom på ideen om møtet med kulden. De bestemte at dette måtte de også prøve på fridagen i hoppuken.

- Jeg føler meg ganske kald og rolig, så jeg skjønner ikke helt hvorfor de skal sende meg inn der. Jeg tror det er litt for gøy og litt for restitusjonens del faktisk. For det er jo det det brukes til, men 110 minus er nokså kaldt. Jeg har aldri vært borti noe lignende, sa Anders Jacobsen.

Minus 89 grader er det laveste som er målt på jordoverflaten. Den målingen ble foretatt på målestasjonen Vostok i Antarktis i 1983.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Tinte opp
Da Jacobsen og de andre kom ut av kuldekamerat, var det en litt frossen gjeng som raskt gikk inn til en varm vannseng for opptining i spa-avdelingen.

- Det var kaldt ja. Det var tungt å puste og kroppen stivnet til. Jeg er glad jeg var inne sammen med Alexander (Stöckl), for han fortalte hvordan jeg bare skulle fortsette å puste rolig og normalt, sa Jacobsen. Han synes å takle oppstyret han har satt i gang med å vinne de to første rennene i den tysk-østerrikske hoppuken bra.

Men ingen hadde trodd at store deler av pressen, som er opptatt av hoppsporten, også skulle ta turen til Alpenland Love og Spa Hotell i OL-byen Seefeld – et par mil unna Innsbruck.

Stor interesse
Tyske ARD, ZDR, Eurosport, Sky Sport og østerrikske ORF sammen med NRK og TV 2 var der med hvert sitt kamerateam. Ved siden av norsk skrivende presse hadde også tyske Bild og østerrikske Kronen Zeitung møtt opp for å høre hva en norsk storhopper tenker og mener. At mannen som står bak den norske suksessen i hoppuken er østerriker, er jo også en naturlig årsak.

- Jeg synes dette er helt fantastisk. Det er mange som følger oss, og vi får mye oppmerksomhet. Det trenger vi for å holde på, så vi er bare takknemlige for dette vi, slo Jacobsen fast..

Torsdag er han klar for mye oppgaver i hoppbakken. Etter fridagen blir det bare å ha hopping på hjernen igjen. Det er først trening og kvalifisering før fredagens tredje hoppukerenn.

- Da blir det å terpe på en ny radie og en ny bakke igjen. Jeg vil nok også se på litt gamle videoer fra sist jeg hoppet i Bergisel, sa Hønefoss-hopperen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag