Magnus Moan levnet ingen tvil om hvem som var den sterkeste i sporet søndag, og sikret seg sin 13. verdenscupseier i kombinert i østerrikske Seefeld.

Men også bak ham imponerte de norske guttene. Jan Schmid fulgte opp lørdagens bronsemedalje med en ny sterk prestasjon. Denne gangen holdt det til en sjetteplass. Petter Tande fulgte rett bak og leverte sitt beste resultat for sesongen, mens Espen Rian er tilbake for fullt etter skade, og tok en sterk niendeplass.

Les også:Monster-Moan med fantomløp

- Fantastisk laginnsats
- Laginnsatsen i dag var meget, meget bra. Magnus gjør en knallsterk prestasjon og vinner, men det som er mest gledelig er laginnsatsen, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

- At Jan klarte å følge opp gårsdagen er veldig bra. Også Petter viser at han er på gang, og aller mest imponert er jeg over Espen. På grunn av skaden har han ikke fått trent og forberedt seg så godt, og han har ikke hatt mulighet til å finpusse formen. Likevel presterer han på dette nivået. Det er sterkt.

At så mange løpere presterte på høyt nivå lover særdeles godt før VM, som går av stabelen i tsjekkiske Liberec om to uker. Det norske kombinertlandslaget har en målsetting om å ta tre medaljer, og Strandbråten legger ikke skjul på at det ville vært ekstra bra å lykkes i lagkonkurransen.

- Laggull henger høyest
- Et gull i lagkonkurransen henger høyest. Å ta gull der ville vært stort.

Men han legger ikke skjul på at det er mye som skal klaffe dersom så skal skje.

- Vi får se hva som skjer. I lagkonkurransen skal det klaffe for fire løpere samtidig, og det er ingen tvil om at det er en utfordring, forklarer Strandbråten.

- Hvem er de største utfordrerne til gullet?

- Det er først og fremst Tyskland, men også Østerrike.

Sist Norge vant gull i lagkonkurransen i kombinert var i Oberstdorf i 2005. Den gang gikk Petter Tande, Håvard Klemetsen, Magnus Moan og Kristian Hammer på laget. I 2007 ble det bronse på Klemetsen, Espen Rian, Tande og Moan.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).