Nå gir Ferguson TV skylda

Foto: Scanpix

United-manageren mener TV-selskap motarbeider Manchester United.

27.01.10 19:23

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har aldri vært redd for å si hva han mener. Hvis det ikke er egne spillere som får den beryktede hårføneren når United har gått på en smell, så er det pipeblåserne som bruker å få gjennomgå.

Denne gangen er det imidlertid et TV-selskap som får skylda for at Rio Ferdinand har havnet i trøbbel.

Følg Manchester United-Manchester City live her fra 21.00.

- Mine spillere oppfører seg eksemplarisk
Ifølge den engelske avisa The Guardian har United-sjefen gitt TV-giganten Sky, som har mestparten av Premier League-rettighetene i Storbritannia, nå blitt nektet inngang til klubbens treningsanlegg på Carrington. Grunnen skal være at Ferguson fikk nyss i at Sky hadde gitt det engelske fotballforbundet bilder som viser Rio Ferdinand dunke til Hull-spisen Craig Fagan i hodet (se episoden her, ekstern lenke).

- Mine spillere har alltid oppført seg eksemplarisk, skal United-sjefen ha tordnet overfor Skys reporter.

Og fortsatte.

- Dere prøver å markedsføre dere – bare overlat fotballen til oss, OK?

- Dere kommer opp med noe skikkelig sprøyt. Jeg bryr meg ikke om det. Mine spillere holder seg til reglene.

Fortsetter BBC-boikott
Det er ikke bare de overbrakte TV-bildene fra Hull-kampen som skal ha provosert United-manageren. Ferguson mener også Sky må ta på seg skylda for at Gary Neville har havnet i klammeri med fotballforbundet etter å ha vist TV-bilder som viser United-legenden gi Carlos Tévez fingeren i den første semifinalen av ligacupen.

Dermed ble Sky tirsdag nektet adgang til Uniteds pressekonferanse på Carrington. Det kan gjøre vondt for det profilerte TV-selskapet. BBC provoserte Ferguson kraftig da de i 2004 hevdet at hans sønn, fotballagenten Jason Ferguson, brukte farens navn for å påvirke overganger. Siden har Ferguson nektet å snakke med den engelske statskanalen.

Ferdinand klar mot City
Rio Ferdinand bestemte onsdag seg for øvrig for å anke påstandene om voldelig oppførsel . Det betyr at han kan spille returkampen mot Manchester City i ligacupen samme dag. Imidlertid risikerer United-stopperen tre kampers karantene hvis han blir kjent skyldig. I tillegg kan han få ytterligere en kamp hvis anken blir vurdert å være grunnløs.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag