Gå til sidens hovedinnhold

Nå gir han sjefen VM-hodepine

- Jeg kan utkonkurrere dem, sier Norges ferskeste stjerneskudd.

Unggutten Finn Hågen Krogh ble tatt med i Tour de Ski-troppen etter å ha imponert i Skandinavisk Cup, med to førsteplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass, like før jul.

Det gjorde skiforbundet rett i, og Krogh ble for alvor kjent for det norske langrennspublikum da han overraskende vant sprinten.

- Jeg ble overrasket selv. Jeg så for meg sprint som en av de gode etappene for meg, men hadde aldri forventet å vinne, sier 22-åringen til Nettavisen.

Sammenlagt ble han nest beste nordmann på 18.-plass.

- Jeg hadde ikke mål om å hevde meg i sammendraget, så den plassen er jeg egentlig fornøyd med. Det viktigste for meg var å lære, kjenne på belastningen ved å gå Tour de Ski, bli kjent med arenaene, og få erfaring.

Nå er neste mål allerede satt.

- Jeg vil få en plass på VM-laget. For å klare det må gå fort i NM, konstaterer Krogh, som tilhører det norske rekruttlandslaget.

Les også: - Jeg er litt lik Northug

Unik plan
Det er trangt om plassene, og sammen med Krogh kjemper Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen, Niklas Dyrhaug, Eldar Rønning, Petter Eliassen, Kristian Tettli Rennemo, Chris-André Jespersen, Simen Østensen, samt de rene sprinterne, om å få bli med Petter Northug til Val di Fiemme.

Med så mange gode kandidater, er et av de store spørsmålene hvem som vil gå VM-stafetten for Norge. Krogh, som både er en god sprinter og avslutter, innser at sisteetappen tilhører Northug, men er overbevist om at han kan klare å sikre seg tredjeetappen.

- Det er absolutt innenfor rekkevidde. Jeg tror jeg kan klare å utkonkurrere Sjur Røthe og eventuelt andre, sier den selvsikre finnmarkingen, som har en ganske unik plan for å klare nettopp det.

- Jeg trener ingenting. Det er tungt å gå Tour de Ski, så for å restituere best mulig har jeg stort sett ligget på sofaen etter at jeg kom hjem. Her koser jeg med klassikeren Nintendo 64, avslører han.

- Det er viktig å ta seg tid til å slappe skikkelig av så ikke resten av sesongen blir spolert.

(Saken fortsetter under bildet)

- På tide å ta steget
Hvis både NM og VM blir gjennomført på en god måte, håper Krogh han blir tatt med på allroundlandslaget neste sesong.

- Jeg har det enormt bra på rekruttlandslaget - vi er en god gjeng, og jeg har utviklet meg masse - men jeg har vært der noen år, så det er på tide å ta steget opp. Det avhenger selvfølgelig av at jeg presterer utover sesongen, men jeg blir nok litt skuffet hvis jeg ikke kommer med neste sesong, avslutter den fremadstormende unggutten før han går tilbake til å knuse rekorder. I Nintendo 64.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken