Gå til sidens hovedinnhold

Nå gjør denne mannen comeback

- Jeg er tilbake der jeg hører hjemme, sier det skadeforfulgte talentet.

John-Lee Augustyn var regnet som et av verdens aller største sykkeltalenter etter at han entret profflivet i 2007.

I 2013 er imidletid den klatresterke sørafrikaneren klart mest kjent for en utforkjøring i 2008-utgaven av Tour de France.

Fra supertalent til ingenting
Den daværende 21-åringen var først over toppen av Cime de la Bonette-Restefond på tourens 16. etappe.

I Barloworlds røde drakter kjempet han om etappeseieren, men han hadde tydelig trent mer oppover enn nedover. Sørafrikaneren stivnet i en høyresving og skled ned langs fjellsiden. Heldigvis gikk alt bra og to år senere signerte talentet for Sky.

Det ble imidlertid med to middelmådige sesonger hos britene.

Han syklet for Utensildnord til mai i 2012, før han valgte å ta pause fra sykkelsporten. En skade han pådro seg i Portugal rundt tilbake i 2007 gjorde at han fortsatt hadde problemer med hoften.

Halvannet år etter var det nok ikke mange som tenkte at Augustyn skulle komme tilbake på sykkelsetet. Men den en gang så talentfulle klatreren gir seg ikke så lett.

Les mer om Augustyn her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tøffe valg
Neste år gjør han nemlig proffcomeback. Han har signert for afrikanske MTN-Qhubeka, som blant annet vant årets Milano-San Remo.

- Jeg er veldig glad og motivert, sier Augustyn.

- Jeg og familien har tatt noen tøffe valg og ofret mye de siste årene. Nå betaler det seg. Jeg føler jeg er tilbake der jeg hører hjemme. Å være en profesjonell syklist er et privilegium, og jeg er veldig stolt over å være på et lag fra mitt eget land.

Augustyn har gått gjennom mange fysiske tester. Hofteproblemet var nemlig grunnen til at han måtte sette sykkelkarrieren på vent. Men når alt viste seg å være greit, var det liten tvil om at MTNs sjefer ville ha 27-åringen.

- John-Lee er en veldig talentfull rytter fra Sør-Afrika, som har hatt sine opp- og nedturer. Vi har hatt en grundig helsesjekk, og han er motivert for å komme tilbake på det øverste nivået. Vi er glade for å gi ham den sjansen, sier lagsjef Douglas Ryder.

Augustyn er lagets siste signering foran neste sesong. Fra før er blant annet supertalentet Merhawi Kudus, Linus Gerdemann og Daniel Teklhaimanot hentet inn. Gerald Ciolek, lagets største stjerne, blir i laget.

Gjennopplev Augustyns velt i videoen nedenfor!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken