BEITOSTØLEN (Nettavisen): Han ble olympisk mester på lagsprinten i Vancouver sammen med Petter Northug, og har minst like høye mål foran VM på hjemmebane i Holmenkollen til vinteren.

Men parallelt med skisatsing, lanserer Øystein «Pølsa» Pettersen i disse dager sitt eget klesmerke under navnet feelgood.

Ideen var det Pettersen selv som kom med. Med seg på laget har han fått designeren Jon Arne berg og et firma som heter «Gå for gull».

Les alt om sesongåpning på Beitostølen her!

Interessert i klær
- Jeg er jo veldig opptatt av klær, og dette er egentlig noe jeg har tenkt på lenge. Du vet ho at jeg er glad i luer, har du noen gang sett meg uten lue?

- Men fasen fra idé til produkt kan som kjent være lang, og ikke minst trenger man noen som vil investere. Det har jeg nå fått, og dermed kan vi lansere dette, sier Pettersen til Nettavisen.

- Investerer du mye penger i dette?

- Ingenting. Men det er jeg som står bak. Det er mitt merke.

Luer
I første omgang er det altså luer han skal selge.

- Vi har produsert ni modeller nå, og ti modeller til ligger klare for produksjon hvis det skulle bli en suksess, forteller Pettersen.

- Hvor mange luer er det dere har produsert?

- 22.500, sier han – og smiler.

- Og hvor mange luer selges det i løpet av en vinter?

- Ingen anelse. Men mer enn det!

Vil leve av klesmerket
Pettersen understreker at det ikke er snakk om treningsklær. 27-åringen – som kommer fra Linderud i Groruddalen, og er kjent for å kle seg ungdommelig urbant – er derimot opptatt av at det skal være kule klær.

Og etter hvert skal det også bli andre plagg enn luer. Drømmen er å bygge opp en levekraftig merkevare.

- Jeg håper absolutt at dette er noe jeg kan jobbe med og leve av etter at jeg er ferdig som skiløper, sier Pettersen, som sånn sett følger i sporene til Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie.

- Bortsett fra at jeg altså ikke skal konkurrere med dem på sportsmarkedet, og uten sammenligning for øvrig, sier Øystein Pettersen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!