*Nettavisen* Sport.

Nå gjør hun comeback

Foto: AFP/Scanpix

Jelena Isinbajeva kommer til Stockholm.

21.07.11 14:18

Jelena Isinbajeva etterlengtede comeback i Diamond League-serien er nå endelig bekreftet.

Friidrettsikonet, som fortsatt er verdensrekordholder i stav, har i sommer gjort comeback etter ett års fravær fra friidretten. Så langt har hun imidlertid ikke vært å se i Diamond League-serien.

Det siste blir det nå en endring på. Friidrettsinteresserte svensker kan nemlig glede seg over at Isinbajeva stiller til start i den tradisjonsrike DN-galan på Stockholm stadion 29. juli.

- Godt å være tilbake
29 år gamle Isinbajeva gjorde comeback på friidrettsbanen i forrige uke under et internasjonalt stevne i belgiske Heusden.

Da hadde ikke verdensrekordholderen konkurrert siden 25. september 2009 i koreanske Daegu.

- Det er godt å være tilbake, sa Isinbajeva etter å ha vunnet konkurransen i Heusden med 4.60.

Resultatet var langt unna god gammel standard, men det hører med til historien at stevnet var preget av regn og sterk vind, fortsatte hun.

Onsdag kveld var Isinbajeva igjen i aksjon - da i italienske Lignano.

Det ble en kveld den russiske jenta bør glemme først som sist. Stav-esset åpnet konkurransen 4.60, men rev tre ganger og ble stående uten resultat.

Tøff konkurranse
Spørsmålet er hva Isinbajeva kan klare å utrette i Stockholm i slutten av denne måneden.

Til DN-galan kommer nemlig også jenta som i verdensrekordholderens fravær vant hele Diamond League-serien i fjor - brasilianske Fabiana Murer.

På plass er også tyske Martina Strutz, som har årsbeste i verden, samt det svenske stjerneskuddet Angelica Bengtsson. 18-åringen har juniorverdensrekorden innendørs på 4.63.

I Stockholm gleder man seg naturligvis over å ha Isinbajeva på startlisten.

- Jelena er en strålende utløver, og det er en fornøyelse å ønske henne velkommen tilbake til DN-galan og Stockholm stadion, sier stevnesjef Rajne Söderberg til iaaf.org.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.